Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η φύλαξη, το κυριότερο πρόβλημα των εμπόρων στα Άνω Λιόσια

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της δημοτικής κοινότητας Άνω Λιοσίων, με αιχμή του δόρατος τα θέματα ασφάλειας, τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που είχε μαζί τους, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης, παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η αγορά της περιοχής βρίσκεται αντιμέτωπη με την γενικότερη οικονομική κρίση και ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την βελτίωση της κατάστασης.
Θέματα καθαριότητας, φωτισμού, συγκοινωνίας αλλά και διαφήμισης των καταστημάτων της περιοχής, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά την οποία, οι έμποροι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους, σχετικά με την απομάκρυνση των κατοίκων από την αγορά της περιοχής. «Ο κόσμος φεύγει από την αγορά των Άνω Λιοσίων, υπάρχει πρόβλημα» τόνισαν, ζητώντας να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να τονωθεί η αγορά αλλά και υπάρξει κίνηση γύρω από την κεντρική πλατεία. Επιπλέον, ζήτησαν να υπάρξει, ακόμα και με δική τους επιβάρυνση, μια φωτεινή επιγραφή στην είσοδο της πόλης, όπου θα παροτρύνεται ο κόσμος να προτιμά τα καταστήματα της περιοχής.
Όλοι όμως συμφώνησαν ότι το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η ασφάλεια και η φύλαξη, καθώς οι κλοπές είναι συχνό φαινόμενο.
Ξεκινώντας με την παραδοχή ότι κατανοεί απόλυτα την αγωνία τους και συμμερίζεται τα προβλήματά τους, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, πρότεινε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των εμπόρων, όπου θα καταγράφονται όλα τα προβλήματα. Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συνάντηση, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει νωρίτερα, παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο κέντρο και εξήγησε γιατί ότι ο πρώτος χρόνος αυτού του νέου εγχειρήματος είχε, κυρίως, να κάνει με θέματα οργανωτικής φύσης.
«Θα βελτιώσουμε τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα όπου χρειάζεται. Επίσης, έχουμε κάνει συζητήσεις μήπως μπορέσει να μπει δημοτική συγκοινωνία, έχουμε συγκεκριμένες σκέψεις. Όλα αυτά όμως έχουν κόστη και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθος. Δεν μπορούμε να πέσουμε έξω» τόνισε ο κ. Μπουραίμης και υπενθύμισε ότι ο προηγούμενος προϋπολογισμός ουσιαστικά εγκρίθηκε στις 2 Αυγούστου, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως ότι χρωστά ο δήμος μέσα στο 2011 στα καταστήματα, θα το πληρώσει άμεσα ενώ τα οφειλόμενα του 2010 θα μπουν σε διαδικασία απογραφής.
Ο δήμαρχος Φυλής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της φύλαξης, για το οποίο τόνισε ότι, αν και δεν αποτελεί στην πραγματικότητα αρμοδιότητα του δήμου, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ιδιωτικής φύλαξης ή οποία θα συνεργαστεί τόσο με τη δημοτική όσο και με την κεντρική αστυνομία. «Θα προσλάβουμε ιδιωτική φύλαξη, η οποία θα λειτουργεί τόσο για τα καταστήματα όσο και για τα δημόσια κτίρια, γιατί θέλουμε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να υπάρχουν περισσότερες περιπολίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της κάθε υπηρεσίας. «Θα ζητήσουμε ειδική άδεια από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας να παρατείνεται και μετά τις 10 και μισή το βράδυ ενώ θα ενισχυθεί και με αλλά ειδικά σώματα. Όλα θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο, με τις κρίσεις στην ελληνική αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στις επικρίσεις των καταστηματαρχών για την μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών εκτός του δημαρχείου, γεγονός που συνεπάγεται μείωση των καταναλωτών στο κέντρο, ο Δημήτρης Μπουραίμης επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες του δήμου πρέπει να λειτουργούν με βάση τις ανάγκες του δήμου και όχι με βάση τις ανάγκες της αγοράς και ανακοίνωσε την λειτουργία τεσσάρων νέων κτιρίων γύρω από την κεντρική πλατεία, όπου θα μεταφερθούν οι οικονομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής. Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι από τον νέο χρόνο η κατάσταση θα είναι διαφορετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου