Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αποφασίστηκε η κατανομή των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές Αχαρνών

Σχολεία στις Αχαρνές
Άναψε, την προηγούμενη εβδομάδα,το πράσινο φως για την κατανομή των 530 χιλιάδων ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για τα σχολεία, από τον Δήμο Αχαρνών προς τα δύο Νομικά Πρόσωπα των Σχολικών Επιτροπών. Πρόκειται για χρήματα που είχαν εισπραχθεί, στις τρεις από τις τέσσερις δόσεις για το 2011αλλά δεν είχαν διανεμηθεί στα σχολεία λόγω εκκρεμοτήτων.
Στην πρόσφατη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κατσανδρής έκανε γνωστό στα μέλη της ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατανομή του ποσού που αντιστοιχεί στις δύο πρώτες δόσεις και στην τελευταία που εισπράχθηκε για το ’11. Για την ακρίβεια έγιντε κατανομή από την ΔΕΠ των 530 χιλ. Ευρώ προς τις σχολικές επιτροπές σε ποσοστό 60% στην Πρωτοβάθμια και 40% στη Δευτεροβάθμια όσον αφορά στις δύο πρώτες δόσεις και με κατανομή 55-45 για την 4η δόση.
Η εξέλιξη, αυτή, χαροποίησε ιδιαίτερα τα μέλη της ΔΕΠ αν και είναι γνωστό ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Από την πλευρά της, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δια στόματος του γενικού γραμματέα της Λάμπη Καλογεράκη διαμαρτυρήθηκε για την υποχρηματοδότηση στα σχολεία των Αχαρνών και πρότεινε στον αντιδήμαρχο να αντιδράσουν πιέζοντας το Υπουργείο για αύξηση της επιχορήγησης. Επίσης, ζητήθηκε η κατανομή των χρημάτων να μην μείνει στα χαρτιά αλλά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία απόδοσής τους στις σχολικές επιτροπές και εν συνεχεία στα σχολεία. Ωστόσο, το σημαντικό όπως επισημαίνουν τα μέλη της Δ.Ε.Π είναι ότι υπάρχει, πλέον, δέσμευση για την καταβολή των ποσών , γεγονός που κάπως καθησυχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα.
Πετρέλαιο
Όσον αφορά στο φλέγον θέμα του πετρελαίου, ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος καθώς δεν βρέθηκε προμηθευτής και γι’ αυτό προκρίθηκε η λύση της απευθείας ανάθεσης ωσότου προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Η πρόταση πάντως της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων είναι να δοθούν άμεσα στις σχολικές μονάδες τα απαραίτητα ποσά για να βάλουν πετρέλαιο και να λειτουργήσουν εύρυθμα εφόσον πρώτα κάτι τέτοιο εγκριθεί από το εκάστοτε συμβούλιο σχολικής κοινότητας.
Πληρωμές μελών σχολικών επιτροπών
Τέλος, η Ένωση Γονέων και ο εκπρόσωπός της στην Δ.Ε.Π Λάμπης Καλογεράκης έθεσε ως θέμα συζήτησης τις αμοιβές που ενέκρινε το Νομικό πρόσωπο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρό του. Όπως τόνισε ο κ. Καλογεράκης, από τη στιγμή που προβλέπεται από τον Νόμο η αμοιβή των μελών της σχολικής επιτροπής δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι αυτά τα χρήματα δεν θα προέρχονται από τα χρήματα των επιχορηγήσεων των σχολικών επιτροπών αλλά από κάποιο, έτερο, κονδύλι του Δήμου.
Το ίδιο υπογραμμίζεται έντονα στην επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου με επιστολή την 17/11/2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 19577 (Υπουργείο Παιδείας) ο οποίος αναφέρει ρητά ότι τα χρήματα που διατίθενται προς τις σχολικές επιτροπές αφορούν μόνο τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαρτικά, καθαρίστριες, πετρέλαιο των σχολικών μονάδων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου