Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ευλάβεια και κατάνυξη κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Φυλή


Με ευλάβεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο δήμο Φυλής. Το Ζεφύρι ήταν φέτος το επίκεντρο του επίσημου εορτασμού ενώ η ιερά ακουλουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραϊμη, του γ.γ Βασίλη Ταταρόπουλου, του αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιώργου Ραφτέλη, του προέδρου του Νομικού προσώπου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Θεοδόση Δρόλια, της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βούλας Λιάκου-Γκάγκοση και του προισταμένου της δημοτικής αστυνομίας Γιώργου Μανωλά.
Μετά τον πρώτο αγιασμό εντός του ναού ακολούθησε ο αγασμός των υδάτων, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο συντριβάνι που βρίσκεται στο Πάρκο "Κώστας Λιάρος". Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απόδοση τιμών στο σταυρό ενώ ακολούθησε κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού.
Ιδιαίτερη ήταν η κατάνυξη και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Ο Μέγας Αγιασμός έλαβε χώρα εντός της εκκλησίας ενώ η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στο συντριβάνι της μικρής πλατείας. Παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων Έλλη Κατσανού, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Σωτήρης Μηλιώνης, ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, η αντιπρόεδρος των ΚΑΠΗ Σταυρούλα Αγγέλου, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Κυριάκος Χατζηλέρης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λιόσης και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Αργύρης Γκούβας και Φρόσω Ρούμπα.
Τέλος, με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στον Ιερό Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φυλή, παρουσία του αντιδημάρχου Φυλής Σταμάτη Αβράμη, της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ιωάννας Σπυρίδωνος-Πίνη, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πιστών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου