Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικά μηνύματα στην κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου


Στο κατάμεστο από κόσμο, Αίθριο του Ζεφυρίου τα μέλη του ΚΑΠΗ της περιοχής είχαν την ευκαιρία να κόψουν την πίτα τους αλλά πολύ περισσότερο να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και, εν τέλει, να ξορκίσουν έστω και για μια ημέρα τις οικονομικές δυσχέρειες που συνοδεύουν την εποχή. Μια κοπή πίτας που, πέρα από τα καθιερωμένα, έκρυβε μηνύματα με σαφείς πολιτικές διαστάσεις, σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο.
Λαμβάνοντας αφορμή από τα λόγια του ιερέα του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσσας που μίλησε για «πολιτικάντηδες της κυβέρνησης» και προέτρεψε για τη δημιουργία της«μεγάλης Ελλάδας», ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης εξέφρασε μεν την προσωπική του εκτίμηση στον ιερέα, τόνισε ωστόσο ότι όσοι νοσταλγούν παλιές εποχές, δεν παρέχουν καλές υπηρεσίες στον τόπο. «Ο λαός έχει κρίση και τη δυνατότητα να κάνει τις επιλογές του. Και εσείς έχει τη δυνατότητα να επιλέξετε, σε όλα τα επίπεδα, όσους πραγματικά μπορούν να προσφέρουν και αξιώνονται το καλύτερο για τον τόπο» υπογράμμισε.
Ιδιαίτερα αιχμηρός, ο δήμαρχος Φυλής προέτρεψε τους νοσταλγούς του παρελθόντος να θυμηθούν ότι εκείνες τις εποχές δεν υπήρχε δημοκρατία και «δεν θα μπορούσαν να πουν αυτά που λένε σήμερα», προσθέτοντας ότι ο ρόλος της εκκλησίας, κατά την περίοδο της δικτατορίας, ήταν σκοτεινός. Αναφερόμενος, εξάλλου, στο σήμερα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, καθώς «η κρίση δεν είναι μια διαρκής κατάσταση, έχει αρχή, μέση και τέλος».
Παίρνοντας την σκυτάλη, η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου έδωσε συγχαρητήρια στο δήμαρχο Φυλής που διοργάνωσε αυτή τη γιορτή για τους ηλικιωμένους, καλύπτοντας όλα τα έξοδα και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό θεσμό τα ΚΑΠΗ. Αναφερόμενη και η ίδια στην πολιτική κατάσταση, τόνισε ότι ο λαός έχει μνήμη και, ιδιαίτερα οι άνθρωποι που έχουν πολλά χρόνια στην πλάτη τους, είναι απαραίτητο να θυμούνται και να μην τους κοροιδεύει κανείς. «Όσοι νοσταλγούν να έρθει ο στρατός να μας σώσει, νοσταλγούν άλλες εποχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κώστας Σκαματζούρας,Δημήτρης Ζαφείρης
Μια χρονιά γεμάτη υγεία, που είναι το πιο πολύτιμο και το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, ευχήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φυλής Δημήτρης Ζαφείρης, μαζί με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Την ανάγκη να ευχαριστήσει το δήμαρχο, με την προσωπική συνδρομή του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους ηλικιωμένους, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης, τονίζοντας ότι είναι πάντα κοντά στα ΚΑΠΗ.
Την επισήμανση ότι ο δήμος Φυλής είναι ένας, ενιαίος και δυνατός και, παρά τα υπαρκτά προβλήματα, ο δήμαρχος κάνει το καλύτερο δυνατό, απηύθυνε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Πάρνηθα» Κώστας Σκαμαντζούρας. «Είναι σημαντικό ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε, μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, διαρκώς για το καλύτερο» υπογράμμισε και αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στο Δημήτρη Μπουραίμη, «τον άνθρωπο που σε δύο χρόνια θα κληθείτε να κρίνετε και να επιλέξετε».
Σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη διοίκηση του δήμου Φυλής βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους πολίτες και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεοδόσης Δρόλιας. «Δεν ερχόμαστε κάθε 4 χρόνια να σας χτυπάμε την πλάτη και να σας λέμε λόγια ευχάριστα, είμαστε κοντά σας κάθε μέρα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για ξεχωριστές κατευθύνσεις στην κάθε κοινότητα.
Τέλος, η πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου Βούλα Γκάγκοση – Λιάκου ευχήθηκε να υπάρχει αισιοδοξία, αλληλεγγύη και ενότητα, επισημαίνοντας με την σειρά της, ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν οι πολίτες να διοικήσουν την πόλη, γνωρίζουν τα προβλήματα και νοιάζονται για τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου