Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Με τον Κώστα Παπαιωάννου συναντήθηκε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου των παιδικών Σταθμών Κώστα Παπαιωάννου είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Σταθμών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την οικονομική συμμετοχή των γονέων.
Όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους των γονέων ο κ. Παπαιωάννου, οι παιδικοί σταθμοί από τις 6 Αυγούστου 2011 λειτουργούν ως Ν.Π.Δ.Δ ενώ υπάρχουν 4 βρεφικοί σταθμοί και 2 παιδικοί, οι οποίοι δέχονται 580 παιδιά ενώ είχαν υπάρξει 850 αιτήσεις Βασικός στόχος του νομικού προσώπου είναι η κοινωνικοποίηση και εκπαιδευτική δρστηριότητα των παιδιών και όχι να λειτουργούν ως χώροι απλής φύλαξης. Επιπλέον, ο Κώστας Παπαιωάννου ενημέρωσε για την παροχή επιπλέον υπηρεσιών από διατροφολόγο, κοινωνικό λειτουργό και γυμναστές.
Να σημειωθεί, ότι στο νομικό πρόσωπο εργάζονται 115 άτομα ενώ μέσω του προγράμμματος ΕΣΠΑ, για ανέργους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, δεν καταβάλουν τροφεία 290 οικογένειες. Για τους υπόλοιπους τα τροφεία μέχρι εισόδημα 40.000 ευρώ είναι μόλις 35 ευρώ το μήνα (πάνω από εισόδημα 40.000 ευρώ τα τροφεία είναι 70 ευρώ). Επίσης, τα παιδιά είναι σε πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης ενώ πρόθεση του προέδρου και των παιδαγωγών είναι κάθε μήνα τα παιδιά να βρίσκονται σε μια δραστηριότητα αθλητική, πολιτιστική , παρακολούθηση θεαμάτων.
Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο που γίνεται στους παιδικούς σταθμούς, αναγνώρισαν το δύσκολο και απαιτητικό έργο των παιδαγωγών και ζήτησαν διαρκή συνεργασία προς όφελος των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου