Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ξενώνες στήριξης γυναικών-θυμάτων βίας σε Φυλή και Αχαρνές

Οι δήμοι Αχαρνών και Φυλής είναι μεταξύ των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μαμούθ του Υπουργείου Εσωτερικών -μέσω ΕΣΠΑ- για τη δημιουργία δομών τριετούς λειτουργίας που αφορούν στη στήριξη γυναικών - θυμάτων βίας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φυλής καλείται να υποβάλει την πρότασή του, προϋπολογισμού μέχρι 300.000 ευρώ, για τριετή λειτουργία, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου γυναικών θυμάτων βίας.
Σε ότι αφορά στο Δήμο Αχαρνών, καλείται να υποβάλλει την πρότασή του, προϋπολογισμού έως 700.000 ευρώ, για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου- Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας με δυνατότητα φιλοξενίας 20 γυναικών και των παιδιών τους.
Τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Ο τρόπος οργάνωσης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων καθώς και της στήριξης των γυναικών θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου