Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Η φύλαξη, το κυριότερο πρόβλημα των εμπόρων στα Άνω Λιόσια

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της δημοτικής κοινότητας Άνω Λιοσίων, με αιχμή του δόρατος τα θέματα ασφάλειας, τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που είχε μαζί τους, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης, παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η αγορά της περιοχής βρίσκεται αντιμέτωπη με την γενικότερη οικονομική κρίση και ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την βελτίωση της κατάστασης.
Θέματα καθαριότητας, φωτισμού, συγκοινωνίας αλλά και διαφήμισης των καταστημάτων της περιοχής, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά την οποία, οι έμποροι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους, σχετικά με την απομάκρυνση των κατοίκων από την αγορά της περιοχής. «Ο κόσμος φεύγει από την αγορά των Άνω Λιοσίων, υπάρχει πρόβλημα» τόνισαν, ζητώντας να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να τονωθεί η αγορά αλλά και υπάρξει κίνηση γύρω από την κεντρική πλατεία. Επιπλέον, ζήτησαν να υπάρξει, ακόμα και με δική τους επιβάρυνση, μια φωτεινή επιγραφή στην είσοδο της πόλης, όπου θα παροτρύνεται ο κόσμος να προτιμά τα καταστήματα της περιοχής.
Όλοι όμως συμφώνησαν ότι το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η ασφάλεια και η φύλαξη, καθώς οι κλοπές είναι συχνό φαινόμενο.
Ξεκινώντας με την παραδοχή ότι κατανοεί απόλυτα την αγωνία τους και συμμερίζεται τα προβλήματά τους, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, πρότεινε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου και των εμπόρων, όπου θα καταγράφονται όλα τα προβλήματα. Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συνάντηση, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει νωρίτερα, παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο κέντρο και εξήγησε γιατί ότι ο πρώτος χρόνος αυτού του νέου εγχειρήματος είχε, κυρίως, να κάνει με θέματα οργανωτικής φύσης.
«Θα βελτιώσουμε τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα όπου χρειάζεται. Επίσης, έχουμε κάνει συζητήσεις μήπως μπορέσει να μπει δημοτική συγκοινωνία, έχουμε συγκεκριμένες σκέψεις. Όλα αυτά όμως έχουν κόστη και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθος. Δεν μπορούμε να πέσουμε έξω» τόνισε ο κ. Μπουραίμης και υπενθύμισε ότι ο προηγούμενος προϋπολογισμός ουσιαστικά εγκρίθηκε στις 2 Αυγούστου, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως ότι χρωστά ο δήμος μέσα στο 2011 στα καταστήματα, θα το πληρώσει άμεσα ενώ τα οφειλόμενα του 2010 θα μπουν σε διαδικασία απογραφής.
Ο δήμαρχος Φυλής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της φύλαξης, για το οποίο τόνισε ότι, αν και δεν αποτελεί στην πραγματικότητα αρμοδιότητα του δήμου, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ιδιωτικής φύλαξης ή οποία θα συνεργαστεί τόσο με τη δημοτική όσο και με την κεντρική αστυνομία. «Θα προσλάβουμε ιδιωτική φύλαξη, η οποία θα λειτουργεί τόσο για τα καταστήματα όσο και για τα δημόσια κτίρια, γιατί θέλουμε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να υπάρχουν περισσότερες περιπολίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της κάθε υπηρεσίας. «Θα ζητήσουμε ειδική άδεια από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας να παρατείνεται και μετά τις 10 και μισή το βράδυ ενώ θα ενισχυθεί και με αλλά ειδικά σώματα. Όλα θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο, με τις κρίσεις στην ελληνική αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στις επικρίσεις των καταστηματαρχών για την μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών εκτός του δημαρχείου, γεγονός που συνεπάγεται μείωση των καταναλωτών στο κέντρο, ο Δημήτρης Μπουραίμης επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες του δήμου πρέπει να λειτουργούν με βάση τις ανάγκες του δήμου και όχι με βάση τις ανάγκες της αγοράς και ανακοίνωσε την λειτουργία τεσσάρων νέων κτιρίων γύρω από την κεντρική πλατεία, όπου θα μεταφερθούν οι οικονομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής. Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι από τον νέο χρόνο η κατάσταση θα είναι διαφορετική.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού σε όλες τις ενότητες του δήμου Φυλής

Μια γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού των 12 πολεοδομικών ενοτήτων του δήμου Φυλής ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Καθημερινότητας Βασίλης Γεωργιάδης, με την πολύτιμη βοήθεια των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας. Ο καθαρισμός σε κάθε ενότητα θα γίνεται κάθε Κυριακή από τα συνεργεία και των τριών δημοτικών κοινοτήτων, με κύριο στόχο σε καθημερινή βάση να γίνεται μόνο η συντήρηση.
Η αρχή έγινε σημειολογικά από την πολύπαθη τέταρτη συνοικία των Άνω Λιοσίων, μια συνοικία ιδιαίτερα επιβαρημένη, στην οποία αρκετοί φέρνουν μπάζα, έναντι αμοιβής και τα πετούν στην περιοχή. Η επιχείρηση – σκούπα περιλαμβάνει καθαρισμούς δρόμων, πλατειών, πλύσιμο κάδων, καθώς επίσης και καθαρισμούς οικοπέδων και μπαζών.
«Από την ημέρα που αναλάβαμε, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και, κυρίως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες ως προς την ενοποίηση των τριών κοινοτήτων, προκειμένου να λειτουργήσει ο δήμος. Τώρα, κατέστη δυνατόν να ξεκινήσουμε και το επόμενο τρίμηνο θα φανεί η δουλειά σε κάθε επίπεδο. Από τις λακκούβες, τις λάμπες μέχρι το κύριο θέμα που είναι η καθαριότητα» τόνισε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο Βασίλης Γεωργιάδης.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν όλα τα συνεργεία του δήμου Φυλής καθώς και οι υπάλληλοι και των τριών κοινοτήτων, οι οποίοι αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν τον καθαρισμό κάθε φορά και σε κάθε μια ενότητα ξεχωριστά. «Ιδιαίτερα σε επιβαρημένες περιοχές, όπως είναι ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Γεώργιος καθώς και η περιοχή που περικλείεται γύρω από το γήπεδο του Ακρατήτου στην κοινότητα των Άνω Λιοσίων, ήταν απαραίτητη η κοινή προσπάθεια» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας.
Στην συνέχεια, τα συνεργεία θα μεταφερθούν στο κέντρο των Άνω Λιοσίων ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι περιοχές της Ζωφριάς, του Ζεφυρίου, της Λίμνης και της Φυλής. Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, μια επιχείρηση σε τόσο μεγάλη κλίμακα δεν ήταν δυνατόν να γίνει το προηγούμενο διάστημα, διότι κάθε δημοτική ενότητα μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνο την περιοχή της.
«Τρεις σκούπες του δήμου περνούν αυτή τη στιγμή, στενό- στενό. Με μια σκούπα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, σε πνίγει η καθημερινότητα» πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης, που ήταν παρών στην πρώτη επιχείρηση της τετάρτης συνοικίας.
Ερωτηθείς για την αποκατάσταση των δρόμων, ο Βασίλης Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας ενώ τόνισε ότι η πόλη είναι φωτισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της. «Δεν σας κρύβω ότι παραλάβαμε ένα δήμο σε δύσκολη κατάσταση, για παράδειγμα είχαν κλαπεί από τους δρόμους, περισσότερες από 400 σχάρες. Τώρα έχουμε εφαρμόσει ένα σύστημα με το οποίο ασφαλίζονται και στο διάστημα των 10 μηνών που έχει περάσει, δεν έχει κλαπεί ούτε μια σχάρα» συμπλήρωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, θα λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει.
Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας ευχαρίστησε τους δυο τοπικούς αντιδημάρχους Ζεφυρίου και Φυλής Γιώργο Ραφτέλη και Σταμάτη Αβράμη για την πολύτιμη συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι «ο δήμος είναι ένας και πρέπει όλοι να καταφέρουμε να τον ανεβάσουμε ψηλά».

Τίμησε διεθνείς μπασκετμπολίστες ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός δήμου Φυλής

Τρία μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, με πληθώρα διεθνών και πανευρωπαικών διακρίσεων, είχε την ευκαιρία να βραβεύσει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός δήμου Φυλής «Πάρνηθα», κατά την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μπάσκετ των Ακαδημιών που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς. Οι αθλητές Δημήτρης Παπανικολάου και Φραγκίσκος Αλβέρτης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα ενώ ο Ευθύμης Ρεντζιάς, που, επίσης επρόκειτο να τιμηθεί, δεν κατάφερε να παραστεί για οικογενειακούς λόγους και την πλακέτα παρέλαβε εκπρόσωπός του.
Παραλαμβάνοντας τα βραβεία τους και οι δυο αθλητές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό και το δήμο Φυλής για την μεγάλη τιμή που τους έκανε και ευχήθηκαν πάντα επιτυχίες στο μπάσκετ και καλές γιορτές.
Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Κώστας Σκαμαντζούρας ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, επεφύλαξε τα καλύτερα λόγια για τους αθλητές και τις αθλήτριες του μπάσκετ και των ακαδημιών των Άνω Λιοσίων και διαβεβαίωσε ότι, παρά τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκε να δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες του και το προσωπικό όλο το προηγούμενο διάστημα, έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για τα αθλητικά και πολιτιστικά πράγματα του δήμου Φυλής.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης έπλεξε το εγκώμιο των αθλητών και του Φραγκίσκου Αλβέρτη, τον οποίο βράβευσε και ευχήθηκε ότι καλύτερο για τον κόσμο, τις άγιες ημέρες που έρχονται. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το δικό του βραβείο για την, εν γένει, συνεισφορά του στα αθλητικά δρώμενα του δήμου παρέλαβε και ο κ. Μπουραίμης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Γιάννη Ρενιώτη, πρώην αθλητή, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ και στις ομάδες της πόλης και γενικότερα στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου. Τον Γιάννη βράβευσε, εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων από αθλητές και παρευρισκόμενους, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ενώ ο ίδιος, γεμάτος συγκίνηση, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού και τον κόσμο, για τις υπέροχες στιγμές που του χάρισαν.

Χριστούγεννα στις ΑχαρνέςΠέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

'Ημέρα Αγάπης και Ανθρωπιάς' από συλλόγους και δήμο Φυλής

Ζεστά χαμόγελα, λόγια ανθρωπιάς και αρκετή συγκίνηση συνέθεταν το σκηνικό της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, στον χώρο του Δημαρχείου Φυλής και έφερε τον τίτλο «Ημέρα αγάπης και ανθρωπιάς». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία συλλόγων και φορέων της περιοχής που σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου κατάφεραν να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται για τους δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εικοσιπέντε συλλόγων και φορέων, όπως και απλών ανθρώπων που θέλησαν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια. Επιπλέον, διέθετε τη στήριξη της εκκλησίας με τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα να δίνει το «παρών» στην εκδήλωση, εκφράζοντας την ηθική και υλική υποστήριξη της Μητρόπολης σε τέτοιες ενέργειες.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τη συμπαράστασή και το ποιμενικό του ενδιαφέρον, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι απαραίτητες στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Δήμος θα στέκεται αρωγός τέτοιων πρωτοβουλιών και με τις υπηρεσίες του θα συμβάλλει στην οργάνωση και πραγματοποίησή τους.
Η ποσότητα των τροφίμων που συγκεντρώθηκε θα διανεμηθεί τις επόμενες μέρες σε άπορους και οικονομικά αδύναμους δημότες της περιοχής, ενώ αξίζει να τονιστεί η συμμετοχή των δημοτών και των μικρών επιχειρήσεων του Δήμου, στην μεγάλη προσπάθεια των φορέων του Δήμου Φυλής. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν οι εξής:
1. Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου «Ο γέρος του Μωριά»
2. Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Ζωφριάς
3. Πολιτιστικός& Εξωραιστικός σύλλογος Πανοράματος
4. Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Αγ. Δημητρίου
5. Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννου
6. Σύλλογος Κερκυραίων Ζεφυρίου
7. Σύλλογος Αρκάδων «Θ. Κολοκοτρώνης»
8. Σύλλογος Ποντίων «Τραπεζούντα»
9. Αθλητικός Όμιλος «ΠΑΟ» Φυλής
10. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής
11. Αθλητικός όμιλος Ζωφριάς
12. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων
13. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων
14. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωφριάς
15. Εξωραιστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Ζεφυρίου «Ο Άγιος Στυλιανός»
16. Πνευματικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ζεφυρίου «Παναγία ΓρηγορούσỨ
17. Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου
18. Αθλητική Ένωση Ζεφυρίου
19. Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος»
20. Δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών»
21. Σκακιστικός Όμιλος Δήμου Φυλής «Τριαντάφυλος Σιαπερας»
22. Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου
23. Μορφωτικός Σύλλογος Φυλής «Η ΕΣΤΙΑ»
 24. Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου

Κουβέντα να γίνεται... για την παραβατικότητα στις Αχαρνές

Με ευχολόγια ένθεν και ένθεν, την υποτονική παρουσία των πολιτών και χωρίς την κατάθεση οποιασδήποτε ουσιαστικής πρότασης από τη διοίκηση ή την αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο στις Αχαρνές με μοναδικό θέμα την παραβατικότητα. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το συμβούλιο έγινε ύστερα από αίτημα των δημοτικών παρατάξεων και τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, δίχως – όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος – καμία απολύτως προετοιμασία αλλά ούτε και ουσιαστική προσπάθεια να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο…
Παρουσία του διευθυντή αστυνομίας Δυτικής Αττικής, υψηλόβαθμων ένστολων, εκπροσώπου του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας και απουσία των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής, αρχηγοί των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων επεσήμαναν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ζήτησαν την προσοχή της πολιτείας και τη λήψη άμεσων μέτρων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Σαββίδη ότι η αστυνομία κωφεύει όταν υποδεικνύονται οι έμποροι ναρκωτικών αλλά και η έκκληση του Δημήτρη Ιωαννίδη από τον σύλλογο της Αυλίζας ότι κρατά με κόπο τους κατοίκους για να μην πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ελληνικής αστυνομίας υπεραμύνθηκαν του τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους και με τα μέσα που διαθέτουν, ζήτησαν να προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης και οι δράσεις των τμημάτων με τις επιτυχίες τους σε σημαντικές συλλήψεις και επέμειναν αν υπάρχουν στοιχεία για επίορκους αστυνομικούς, να δοθούν στην ηγεσία του σώματος ή στον Εισαγγελία.
Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος πρότεινε να συσταθεί επιτροπή με τους αρχηγούς των παρατάξεων που θα επισκεφθεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μέσα στην εβδομάδα, με αίτημα τη λήψη μέτρων καθώς και την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα.
Σωτήρης Ντούρος
«Ευχαριστούμε την ελληνική αστυνομία. Πράγματι, δεν υπάρχουν εδώ βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής αλλά δεν χρειαζόταν και να έρθουν. Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε κανέναν να έρθει. Δεν πρέπει διαρκώς να επιζητάμε την σκληρή γλώσσα των πολιτικών, είναι καλά που είναι εδώ η ελληνική αστυνομία. Δεν πρέπει να συζητάμε μόνο για καταστολή αλλά και για αναπτυξιακά πράγματα. Έχουμε έρθει σε επαφή με το υπουργείο Προστασίας το Πολίτη για πολλά θέματα. Ότι μπορεί η αστυνομία να κάνει, το κάνει και με το παραπάνω. Από την πρώτη στιγμή πήγαμε να βάλουμε τάξη με τους καταυλισμούς, χτυπήσαμε γροθιά στο μαχαίρι, κάναμε παρέμβαση. Σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν ανώτατες σχολές, τις οποίες κανείς δεν έχει δείξει. Ποτέ δεν έχει φανεί κάτι αναπτυξιακό που έχει γίνει. Να γίνει κοινωνική παρέμβαση στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Υπάρχει πολιτική βούληση από το δημοτικό συμβούλιο, να είμαστε σε επαγρύπνηση. Διαχρονικά, ίδιο παραμένει το πρόβλημα με κάθε κυβέρνηση…»
Θέμης Οικονόμου
«Αυτή η συζήτηση δεν έχει καμία σημασία να γίνει. Αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα της ελληνικής αστυνομίας έχουν έρθει σαν ένας σάκος του μποξ Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια συζήτηση που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Αποχωρώ…»
Γιάννης Κασσαβός
«Συζητάμε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Απούσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έχουμε γίνει γνωστοί στο πανελλήνιο ότι υπάρχει εδώ παραβατικότητα και ενώ αυτή αυξάνεται, τα μέσα που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της είναι μικρά. Θα πρέπει κάτι να κάνουμε και εμείς ως δήμος για την πρόληψη της εγκληματικότητας…»
Σπύρος Στριφτός
«Παντελής η απουσία της πολιτείας. Ήρθαν διατεταγμένοι από την ελληνική αστυνομία για να απορροφήσουν τους κραδασμούς από τις αντιδράσεις του κόσμου. Η αστυνομία θέλει να κάνει τη δουλειά της, ξέρει ποιοι είναι η παραβατικοί αλλά πρέπει να πάρει εντολές. Δεν τους δίνουν εντολές γιατί βολεύεται η κεντρική εξουσία να υπάρχει παραβατικότητα στο δήμο Αχαρνών. Τους έχει μαζεμένους και ελεγχόμενους. Είναι πολιτικό το θέμα. Μπορεί σε μια νύχτα η αστυνομία να τους συλλάβει τους εμπόρους ναρκωτικών αλλά εκείνοι που θα τους αντικαταστήσουν θα πάνε να εγκατασταθούν στην Κηφισιά και αυτό δεν το θέλει κανείς...»
Θάνος Τραβασάρος
«Το θέμα δεν είναι μόνο κατασταλτικό, είναι και κοινωνικό. Γιατί δεν υπάρχει εγκληματικότητα στην Γλυφάδα; Έχει να κάνει με την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί ανθρώπους στην απελπισία και στην εγκληματικότητα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ανεργία. Πρέπει να βοηθηθούν από την αστυνομία περιοχές όπως η Αυλίζα και η οδό Κύπρου. Πρέπει να προστατέψουμε τους χρήστες ναρκωτικών και μέσα από προγράμματα να εντάξουμε τους τσιγγάνους που ρέπουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα πρώτα από την πολιτεία, μετά από το δήμο και η αστυνομία που είναι μέρος του συστήματος να οργανώνει καλύτερα τη δουλειά της…»
Παναγιώτης Γρηγοριάδης
«Πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι πολίτες. Όπως είναι οργανωμένο το έγκλημα να είναι οργανωμένη και η κοινωνία. Το 2003 είχα προτείνει να δημιουργηθεί φορέας, ο οποίος θα ενεργούσε και θα δραστηριοποιούνταν. Να βάλουμε στο φορέα αυτούς που γνωρίζουν καλά το θέμα. Να κάνουμε μια δικιά μας δύναμη και τότε θα μπορεί η αστυνομία να κάνει κάτι…»
Μαρία Χαριτίδη
«Γνωρίζουμε τους παράγοντες που οδηγούν στην εγκληματικότητα και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας, σαν δήμος και σαν πολιτεία. Δεν μπορεί η μητέρα να πάρει το παιδί της και να περπατήσει γιατί δεν υπάρχουν φώτα, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, δεν υπάρχει Παιδεία. Στο παρελθόν έχουν γίνει και αλλά δημοτικά συμβούλια αλλά δεν έγινε τίποτα…»
Σπύρος Σαββίδης
«Είχαμε ξεσηκώσει τον κόσμο πριν λίγα χρόνια με το θέμα της Αυλίζας και τις τηλεοπτικές κάμερες. Σε λίγο καιρό ξεχάστηκαν όλοι. Έχω δώσει ονόματα εμπόρων ναρκωτικών και δεν κάνει κανείς τίποτα. Πρώτα από όλα η αστυνομία πρέπει να κάνει κάθαρση στις τάξεις της. Δεν μπορεί να παίρνει η κόρη μου τηλέφωνο στην αστυνομία και σε λίγη ώρα ο έμπορος να φεύγει από το σπίτι του…»
Δημήτρης Ιωαννίδης, Σύλλογος Αυλίζας
«Μετά από τόσα χρόνια και τόσα δημοτικά συμβούλια βρισκόμαστε στη δεινή θέση να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Μετά από τόσα χρόνια δεν έχει γινει τίποτα για την εγκληματικότητα. Με την κρίση έχει αυξηθεί και η καθημερινή παραβατικότητα. Τους ανθρώπους που πουλούν το θάνατο στα παιδιά μας, τους γνωρίζετε. Τους πιάνετε και την άλλη μέρα είναι ελεύθεροι γιατί έχουν μεγαλοδικηγόρους. Η διαφθορά υπάρχει και στην αστυνομία. Διακινούνται εκατομμύρια, δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Η αστυνομία και η δημοτική αρχή, αν θέλουν, μπορούν να συνεργαστούν και στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα να παρέμβουν αποτελεσματικά. Με το ζόρι κρατάω τους πολίτες. Θα βρεθούμε στους δρόμους και θα αποκλείσουμε τα πάντα…»
Βαγγέλης Κορρές, Σύλλογος Χαραυγής
«Δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κράτος τα προβλήματα. Η καταστολή να περιοριστεί σε στοχευμένα άτομα, μεμονωμένα. Περιοχές μεταβάλλονται σε γκέτο και δεν μπορούν από μόνες τους να ορθοποδήσουν...»
Μιχάλης Παντελαίος, Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου
«Δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και χρόνια. Αν έχουμε συνείδηση όλοι μας θα πρέπει να κλείσει ο δήμος ή τα σχολεία για να μπορέσει να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία…»
Ηλίας Τσιλίκας, υποστράτηγος ελληνικής αστυνομίας
«Καταγράψαμε αυτά που ακούσαμε. Η αστυνομία με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και τα μέσα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, φαινόμενο που είναι σε έξαρση. Προσπαθούμε με κεντρικούς σχεδιασμούς να κάνουμε τους πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς. Δεν είναι θέμα εντολών. Είναι πολυσύνθετο θέμα. Δεχόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά η αστυνομία είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Οι αστυνομικοί είναι παιδιά δικά σας, παιδιά δικά μας από διάφορες περιοχές. Εμείς δεν το βάζουμε κάτω, παλεύουμε όμως με ένα θηρίο. Δεν μου αρέσει να μεψιμοιρώ, έχουμε μεράκι, είμαστε και εμείς πολίτες, βιώνουμε και εμείς το πρόβλημα, μην νομίζετε ότι δεν μας κλέβουν εμάς. Όσο φοράμε την στολή, το παλεύουμε αλλά τα προβλήματα είναι πολλά…»
Χρήστος Γούλας, διευθυντής αστυνομίας Δυτικής Αττικής
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια όλων μας, ξεπερνά τα όρια του καλώς εννοουμένου. Τα θέματα της ασφαλείας δεν μπορούν να συζητούνται δημόσια, είναι εμπιστευτικά. Η ελληνική αστυνομία βάλλεται από όλους και προσπαθεί να φέρει σε πέρας τα θέματα και να έχει αποτέλεσμα. Ζητά την στήριξη των αιρετών και των εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, για να μπορεί να δουλεύει. Η εγκληματικότητα υπήρχε και θα υπάρχει, υπάρχει έξαρση με την κρίση. Δεν καταθέτουμε τα όπλα και εμείς γινόμαστε στόχος. Η εγκληματικότητα δεν είναι καθαρά πρόβλημα της αστυνομίας και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την καταστολή. Δεν μπορεί να θεωρούμε την αστυνομία υπεύθυνη για τα πάντα, πρέπει να συμμετέχουν και οι πολίτες. Στο τμήμα τάξης γίνονται δυο με τρεις περιπολίες καθημερινά, έχουν συσταθεί και ομάδες δράσης. Ο Τύπος και τα μέσα ενημέρωσης να μην προβάλλουν μόνο τις παραβατικές συμπεριφορές αλλά και τις δράσεις που γίνονται. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική, ζούμε από την αστυνομία και προσπαθούμε πέραν του δέοντος για τους πολίτες…»

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Θετικός ο εξάμηνος απολογισμός για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων

Τον απολογισμό των έξι μηνών που βρίσκεται στα εκπαιδευτικά πράγματα της πόλης, έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων. Ένας απολογισμός, μέσα από τον οποίο φαίνεται ότι με υπεύθυνο τρόπο και στρατηγικές κινήσεις, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης έχει καταφέρει μέσα σε, μόλις, έξι μήνες να φέρει στο προσκήνιο τα θέματα παιδείας και, παράλληλα, να καταδείξει ότι η ουσία δεν κρύβεται σε κραυγές και παραγωγή στείρας αντιπολίτευσης αλλά σε ενέργειες και επιλογές που μπορούν να πάνε την εκπαιδευτική διαδικασία ένα βήμα πιο μπροστά.
Στο πλαίσιο αυτό και μέσα σε έξι μήνες, η Ένωση προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
1. Συνάντηση με το Προϊστάμενο Γραφείου Β/Θμιας Εκπαίδευσης και υποβολή προτάσεων σχετικά με το πρόβλημα της χωροταξικής κατανομής και εγγραφής των μαθητών 1ου -2ου-3ου Γυμνασίου και 2ου -3ου Γ.Ε.Λ. Άνω Λιοσίων. (30/06/11)
2. Επιστολή στη Δημοτική Αρχή και στο Αστυνομικό Τμήμα, με ανακοίνωση στο τύπο, για τον έλεγχο και απαγόρευση διάθεσης αλκοόλ από τις καφετερίες της πόλης προς τους ανήλικους μαθητές - παιδιά μας. (01/07/11)
3. Επιστολή (2η) προς τη Δημοτική Αρχή, τον Προϊστάμενο Α/Βαθμιας Εκπ/σης, τη Τεχνική Υπηρεσία και τους Δντες των 1ου- 6ου - 7 Δημ. Σχολείων με προτάσεις και προϋποθέσεις για τη κατασκευή και λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου. (01 /07/11)
4. Παράσταση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Φυλής κατά τη συζήτηση και λήψη ομόφωνης απόφασης για τη κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου. (06/07/11)
5. Επιστολή διαμαρτυρίας και υποβολή προτάσεων προς το Υπουργείο Παιδείας και τους Δντες Α-Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής σχετικά με τη κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους μαθητές. (07/07/11)
6. Συναντήσεις με τους Προέδρους Α-Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ. Ρόδη Ιωάννη και Δρόλια Θεοδόσιο όπου τέθηκαν επιτακτικά ενόψει της ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2011-12 οι ανάγκες αντιμετώπισης των ελλείψεων των σχολείων σε αναλώσιμα υλικά, υλικοτεχνικά και εποπτικά μέσα, η υλοποίηση των τεχνικών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης των σχολικών κτιρίων, η διενέργεια απολύμανσης των χώρων, ο έλεγχος λειτουργίας των κυλικείων, ο τρόπος λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών ως Ν.Π.Δ.Δ. κτλ. (12 /07/11)
7. Συνάντηση με το Διευθυντή της Δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας για θέματα αρμοδιότητάς του σχετικά με τα σχολικά κτίρια καθώς και τις διαδικασίες έναρξης κατασκευής των νεοϊδρυθέντων 8ου και 10ου Δημοτικών σχολείων. Επίσης συνάντηση με το Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού για την οργάνωση δραστηριοτήτων μαζικού σχολικού αθλητισμού. (13 /07/11)
8. Επίσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων σε όλα τα σχολεία των Άνω Λιοσίων, για την επί τόπου καταγραφή και ενημέρωση από τους Διευθυντές των θεμάτων που αντιμετώπιζαν τα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Συναντήσεις για τα ίδια ζητήματα με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών. ( 6 &7/09/11)
9. Επιστολή για τη νέα σχολική χρονιά, προς όλους τους γονείς των μαθητών Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων των Άνω Λιοσίων (5.500 επιστολές), με την οποία γίνεται ενημέρωση για τους σκοπούς, τις δραστηριότητες και τους στόχους, τόσο της Ένωσης Γονέων όσο και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή τους. (13/09/11)
10. Επιστολή (με συνημμένο έντυπο υλικό) προς τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχετικά με τα προβλεπόμενα σχολικά συμβούλια, την επιτροπή ελέγχου κυλικείου, τη διεξαγωγή εκδρομών παρακολούθησης θεαμάτων, τη παραβατικότητα κτλ. (20/09/11)
11. Συνάντηση με το Δήμαρχο Φυλής όπου τέθηκαν τα θέματα: - Της σχολικής στέγης, όπου με αφορμή το έντονο πρόβλημα υπερκορεσμού μαθητών των 1ου- 3ου- 6ου - 7ου Δημοτικών Σχολείων και 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, ζητήθηκε να υπάρξει χωροταξική και πληθυσμιακή μελέτη της εξέλιξης του μαθητικού δυναμικού και της επικαιροποίησης των σχολικών ορίων, ώστε να γίνει έγκαιρος και ουσιαστικός προγραμματισμός ίδρυσης και κατασκευής των αναγκαιούντων σχολικών μονάδων. - Της άμεσης σύγκλησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. - Της οικονομικής επιχορήγησης των Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών από το Δήμο. - Της λήψης μέτρων από τη Τεχνική Υπηρεσία για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία. - Της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά τις μετακινήσεις τους με τη χρήση δρομολογίων του ΟΑΣΑ. - Της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και της αντιμετώπισης των θεμάτων παραβατικότητας. - Της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων όπου εγγράφονται και φοιτούν μεγάλος αριθμός αθιγγάνων μαθητών. ( 23/09/11)
12. Έκδοση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου στους γονείς και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου για τις αλλαγές και το πρόγραμμα σπουδών στο νέο Γενικό Λύκειο. ( 03/10/11)
13. Επιστολή (3η) προς τη Δημοτική Αρχή και τη Τεχνική Υπηρεσία για τη καθυστέρηση κατασκευής του 10ου Δημοτικού Σχολείου. (06 /10/11).
14. Επιστολή προς το Πρόεδρο της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, τη Δημοτική Αστυνομία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σχετικά με τη τοποθέτηση των αναγκαιούντων Σχολικών Τροχονόμων, την εκπαίδευση τους και την ενημέρωση των γονέων για τις αρμοδιότητες που αυτοί έχουν. (17/10/11)
15. Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και το Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, για την απόφαση αποκλεισμού συμμετοχής σχολείων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω των ημερών κατάληψης από τους μαθητές. (24/10/11)
16. Οργάνωση και διεξαγωγή με επιτυχία του 1ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου στα Άνω Λιόσια με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών - γυμνασίων - λυκείων και γονέων. (30/10/11)
17. Συνάντηση με το Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Κων/νο Παπαιωάννου όπου τέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης θέματα σχετικά με τη λειτουργία των Σταθμών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την οικονομική συμμετοχή των γονέων και υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση. (30/11/11)
18. Οργάνωση και διεξαγωγή ημερίδας Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Επιλέγω δρόμους εκπαίδευσης για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου, για γονείς και μαθητές γυμνασίων - λυκείων. (04/12/11)
19. Οργάνωση και διεξαγωγή σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικής Επιτροπής Β/Θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής, μαθητικής χριστουγεννιάτικης γιορτής στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης, με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών καλλιτεχνικών μαθητικών ομάδων από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης στις 23/12/11.
20. Ανελλιπής παρουσία της Ένωσης Γονέων με τα εκλεγμένα μέλη της, στα Διοικητικά συμβούλια της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών, όπου προβάλλουν και διεκδικούν τα αιτήματα των γονέων προς όφελος των παιδιών μας.
21. Παρουσία μελών του Δ.Σ. της Ένωσης στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων και ενημέρωση των γονέων.

Απαραίτητη η μεταφορά ελαφιών από την Πάρνηθα για εμπλουτισμό άλλων βιότοπων

Απαραίτητη χαρακτηρίζει η Διεύθυνση Αισθητικών Δασών και Δρυμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τη μεταφορά μεγάλου αριθμού ελαφιών, από την Πάρνηθα σε άλλους βιότοπους στη χώρα. Σύμφωνα με έγγραφο της συγκεκριμένης Διεύθυνσης αναζητούνται βιότοποι κατάλληλοι για τη διαβίωση του cervus elaphus, που να εξασφαλίζουν τροφή, νερό, κάλυψη, ασφάλεια από λαθροθηρίες κλπ.
Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας, στην περιφέρεια των οποίων υπάρχουν κατάλληλοι βιότοποι, να εκφράσουν τις απόψεις τους για την αποδοχή ή μη του προγράμματος αυτού.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών κ.κ. Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού που έχουν επισημάνει την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ελαφιών στη χώρα μας, διότι «έχουν συρρικνωθεί σε βαθμό που εντάσσονται πλέον στην κατηγορία των κρισίμως κινδυνευόντων ζώων της χώρας».
Οι βουλευτές έχουν, επίσης, επισημάνει ότι προβλήματα καταγράφονται στη Λήμνο, τη Ρόδο και την Πάρνηθα. Χαρακτηρίζουν μάλιστα τραγική την κατάσταση των ελαφιών στη Λήμνο τα οποία ελλείψει τροφής έχουν διασκορπιστεί στο νησί και συχνά γίνονται λεία πεινασμένων αδέσποτων σκυλιών. Αντίστοιχο πρόβλημα, όπως αναφέρουν, εμφανίζεται και στη Ρόδο, όπου ζει ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος πληθυσμός στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο είδος βρίσκεται εκεί από τη νεολιθική εποχή, με περισσότερα από 1.000 ελάφια να βρίσκονται διασκορπισμένα σχεδόν σε όλο το νησί.
Στην Πάρνηθα, τα κόκκινα ελάφια βρίσκονται σε άγρια κατάσταση και ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι οι αγέλες των πεινασμένων αδέσποτων σκύλων. Ορισμένα μάλιστα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές κατεβαίνουν μέχρι τις κατοικημένες περιοχές της Βαρυμπόμπης, του Μαραθώνα και του Κιθαιρώνα και τρώνε τα μποστάνια.
Τέλος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής γίνεται γνωστό ότι «το σύνολο σχεδόν του δασικού οδικού δικτύου του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας έχει κλείσει με μπάρες για τα οχήματα» και ότι «το μόνιμο προσωπικό του Δασαρχείου, διενεργεί συνεχείς περιπολίες, τόσο στις καμένες περιοχές όσο και στον υπόλοιπο Εθνικό Δρυμό». Επισημαίνεται επίσης ότι «επειδή τα ελάφια έχουν εξαπλωθεί και σε περιοχές πέραν των ορίων του Εθνικού Δρυμού και του Δασαρχείου Πάρνηθας είναι αναγκαία η λήψη μέτρων διαχείρισης» και έχει ζητηθεί από την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος η απομάκρυνση των ελαφιών προς άλλες περιοχές της Ελλάδας για εμπλουτισμό τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον εξωραιστικό σύλλογο Ζωφριάς

Εξωραιστικός Συλλογος Ζωφριάς

tromaktiko: Top 10 Ελληνικά τραγούδια ΠΑΡΩΔΙΕΣ από παιδιά!

tromaktiko: Top 10 Ελληνικά τραγούδια ΠΑΡΩΔΙΕΣ από παιδιά!: Ο Alexiou funny VIDEOS ξαναχτυπά με ένα ξεκαρδιστικό Top 10. Αυτή τη φορά σε ένα βίντεο 18 λεπτών παρουσιάζει τα δέκα καλύτερα τραγούδια-π...

'Χριστούγεννα στο παγκάκι' από το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Το Ωδείο Μ.Σπανός, το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου, μας προσκαλεί στο μουσικό παραμύθι "Χριστούγεννα στο παγκάκι". Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:30 στο χώρο του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών (Ηρώων Πολυτεχνείου & Διομήδους 2). Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Δημήτρης Μπουραίμης: «Το πρόγραμμα Πράσινη ζωή στην Πόλη είναι μόνο η αρχή…»

Με την επισήμανση ότι η δική του παρουσία στην ημερίδα έχει στόχο μια διαφορετική προσέγγιση και μια γενική όσο και απτή ενημέρωση, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης υπενθύμισε ότι ο δήμος Φυλής, με τη σημερινή του μορφή, έχει υιοθετήσει ως σήμα - έμβλημα την πράσινη ανάπτυξη.«Αυτό το έμβλημα πιστεύουμε ότι θα γίνει σημείο αναφοράς και αναγνώρισης του νέου δήμου Φυλής και των τριών κοινοτήτων, το οποίο θα σηματοδοτεί όλες τις δραστηριότητες του δήμου και θα συνοδεύει όλες τις αναφορές του» σημείωσε.
Ο κ. Μπουραίμης συνεχάρη την δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το πρώην δημοτικό συμβούλιο που αποδέχθηκαν και προχώρησαν τη διαδικασία για την έγκριση και χρηματοδότηση του προγράμματος. «Όταν εντάσσεται ένα τέτοιο πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ, εντάσσεται ως μια αρχή και δίνει τη δυνατότητα να το συνεχίσουμε. Ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί το υπόβαθρο, ώστε σε οποιοδήποτε μελλοντικό έργο, να έχουμε προτεραιότητα» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως αστοχία της κυβέρνησης, να μην υιοθετήσει πρόταση για τα σχολεία, που περιλαμβανόταν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με κριτήριο την αριθμητική αίτηση των ενδιαφερομένων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχαν υποβληθεί 316 προτάσεις από τους δήμους και 30 από τον ΟΣΚ και ο δήμος Φυλής βρισκόταν στην 90η θέση. Εξαιτίας, όμως, των οικονομικών συνθηκών, το πρόγραμμα σταμάτησε σε ένα προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων ευρώ. «Εμείς θα διαμαρτυρηθούμε και θα ενημερώσουμε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να γνωρίζει πλήρως την κατάσταση» ανέφερε ο δήμαρχος Φυλής.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι έχει υποβληθεί, επίσης, μια μεγάλη πρόταση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, προκειμένου να μην εξαρτάται ο δήμος από την κεντρική διοίκηση και να φτάσει σε ένα τέτοιο αναπτυξιακό επίπεδο, ώστε να μπορεί με δικούς του πόρους να αντιμετωπίζει τις ανάγκες του. «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και εκμεταλλευόμενοι τις ενέργειες των προηγούμενων διοικήσεων, όπως τη ζώνη απόλυτου προστασίας του όρου Αιγάλεω, τη ζώνη απολύτου προστασίας της Πάρνηθας, την σχεδόν πλήρη ανάπλαση του ΧΥΤΑ - καθώς σήμερα είναι αποκατεστημένα τα δυόμισι από τα τρεις χιλιάδες στρέμματα της χωματερής - αποδεικνύουμε ότι επιδιώκουμε την πράσινη ανάπτυξη. Θα υλοποιηθεί δε, ολοκληρωτικά με τον τερματισμό της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και της λειτουργίας της ΔΕΗ, για την οποία έχει γίνει παρέμβαση» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος, επίσης, στην πρόταση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είπε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης, αφορά 120 μεγαβάτ, θα αποτελέσει ένα μεγάλο έσοδο στο δήμο και θα λάβει χώρο ανάπτυξης στους χώρους αποκατάστασης των λατομείων της περιοχής.
Επιπλέον, ο Δημήτρης Μπουραίμης υπογράμμισε ότι η περιοχή βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπλασης των ρεμάτων της και ήδη το κομμάτι από το Ρέμα της Εσχατιάς που αφορά στο Ζεφύρι έχει δημοπρατηθεί. Χαρακτήρισε δε, ως σημαντικό πρόβλημα τις πλημμύρες, επισημαίνοντας ότι μια περιοχή, η οποία φιλοδοξεί να έχει ως σήμα της το πράσινο αποτύπωμα, δεν νοείται να έχει χαρακτηριστικά πλημμυρικών φαινομένων. «Αυτό σημαίνει υπανάπτυξη, υποβάθμιση, κακοδιαχείριση υπερτοπικών έργων και λανθασμένη ιεράρχηση των αναγκών της περιοχής. Αυτό, βέβαια, είναι παρελθόν και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό το παρελθόν μας εξαναγκάζει να κάνουμε τις απαραίτητες διευθετήσεις» σημείωσε.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στην Περιφερειακή Αιγάλεω, επεσήμανε ότι πριν δοθεί σε λειτουργία, ο δήμος θα απαιτήσει να ολοκληρωθούν και τα συνοδευτικά έργα ή να δοθεί η δυνατότητα στο δήμο, μέσω χρηματοδότησης, να τα ολοκληρώσει. «Δεν νοείται η περιβόητη περιφερειακή Αιγάλεω, δρόμος που προτίθεται να συνδέει δυο εθνικές οδούς, να μην έχει δίκτυο ομβρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε, ότι στα συνοδευτικά έργα για την περιφερειακή Αιγάλεω συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ενός πάρκου με τεχνικό χαρακτήρα, ένα κομμάτι του οποίου θα λειτουργήσει ως λίμνη ανάσχεσης.
Επιπροσθέτως, επανέλαβε ότι το πάρκο Πόλεως θα πάρει τη μορφή διοικητικού κέντρου, χαρακτήρισε ως κύριο μέλημα το κλείσιμο της χωματερής και επεσήμανε ότι το πρόβλημα στην περιοχή δεν είναι η θεσμοθέτηση αλλά η αποθεσμοθέτηση αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης για λειτουργία δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένους χώρους, που δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα της περιοχής.
Τέλος, ο δήμαρχος Φυλής ανακοίνωσε ότι σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή θα παρουσιάσει μια μελέτη στρατηγικής ανάπτυξης, την οποία θα εκπονήσουν Πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ θα υπάρχει συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Γιάννης Μίχας: «Να μην μηδενίζουμε το έργο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Ο Γιάννης Μίχας, πρόεδρος του Νομικού προσώπου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου προσπάθησε να "συμμαζέψει" ότι πετούσε, όλο αυτό το διάστημα, η υπόλοιπη δημοτική αρχή. Γιατί μπορεί ο Γιάννης και κάποια από  τα μέλη του Δ.Σ της πρωτοβάθμιας να νοιάζονται για τα σχολεία και τα παιδιά μας αλλά τον ίδιο πόνο, δεν θα λέγαμε, ότι μοιράζονται και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Πάντως, ο κ. Μίχας με την πρωτοβουλία του να απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρούν, δείχνει ότι δεν κρύβεται πίσω από κανέναν και αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Το μόνο που ζητά είναι κατανόηση που, συμπληρώνω, όταν είναι ειλικρινής θα τη βρει.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση αγάπης από τον Σύλλογο Ορθοδόξων Γυναικών Φυλής

Μια ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ, γεμάτη από προσφορά προς τον συνάνθρωπο, λειτουργεί από την αρχές Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων. Στον αριθμό 22, της οδού Σωτήρη Πέτρουλα, τα μέλη του συλλόγου Ορθοδόξων Γυναικών με έδρα τη Φυλή, έχουν συγκεντρώσει προς πώληση όμορφα εκθέματα, τα έσοδα των οποίων θα προσφέρουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και για την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Η έκθεση, στα εγκαίνια της οποίας παρεβρέθηκαν ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Κώστας Σκαμαντζούρας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Δρόλιας και Γιώργος Μανωλάς, θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012

Αφηγήσεις παραμυθιών για τα δημοτικά των Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει με τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης, την αφήγηση παραμυθιών στην Αρχαιολογική Συλλογή και στο Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και στην εικαστική δραστηριότητα στον χώρο της πλατείας του Αγ. Βλασίου και στο Πνευματικό κέντρο Θρακομακεδόνων. Την πρώτη ημέρα το Λαογραφικό Μουσείο επισκέφτηκε το 6ο Δημοτικό σχολείο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την αφήγηση του παραμυθιού μέσα στον υπέροχο χώρο του Μουσείου, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους.
Η δράση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ως εξής:
«ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ » ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
08/12/2011 ΠΕΜΠΤΗ 11:00 – 13:00, 15/12/2011  ΠΕΜΠΤΗ 11:00 – 13:00,  22/12/2011  ΠΕΜΠΤΗ 11:00 – 13:00,  24/12/2011 ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 – 13:00,  29/12/2011  ΠΕΜΠΤΗ 11:00 – 13:00
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
12/12/2011 ΔΕΥΤΕΡΑ 11:00 – 13:00,  19/12/2011 ΔΕΥΤΕΡΑ 11:00 – 13:00
Ενώ στην κεντρική πλατεία έχουν προγραμματιστεί εικαστικές δραστηριότητες , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την καθοδήγηση εικαστικών του Δήμου σε ξύλινα σπιτάκια με χριστουγεννιάτικο στολισμό (χειροποίητα στολίδια, παιδικές ζωγραφιές κ.α).
Τα παιδιά θα δημιουργήσουν ευχετήριες κάρτες, ημερολόγια για την καινούρια χρονιά και χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές.  Οι δραστηριότητες στην πλατεία Αγ. Βλασίου θα πραγματοποιηθούν :
14/12/2011 ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 – 13:00,    15/12/2011 ΠΕΜΠΤΗ 10:00 – 13:00,    16/12/2011 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 – 13:00,    19/12/2011 ΔΕΥΤΕΡΑ 10:00 – 13:00,    20/12/2011 ΤΡΙΤΗ 10:00 – 13:00,    21/12/2011 ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 – 13:00Εκτύπωση E-mail

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Αφιερωμένοι στο 'Εργαστήρι' οι πανελλήνιοι αγώνες Ιππασίας 2011

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας – Ε.Ο.Ι. αφιέρωσε τους φετινούς Πανελλήνιους Αγώνες Ιππασίας στους νέους με νοητική υστέρηση που απασχολούνται στο Εργαστήρι. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας Μαρκόπουλου στις 8, 9, 10 & 11 Δεκεμβρίου 2011 για το άθλημα της Υπερπήδησης Εμποδίων.


Στο πλαίσιο διεξαγωγής των Αγώνων, θα λειτουργήσει BAZAAR με χειροποίητα είδη και προϊόντα, που με πολλή αγάπη και μεράκι ετοίμασαν τα παιδιά στο «Εργαστήρι». Παράλληλα μία πλούσια λαχειοφόρος αγορά έχει στηθεί για να στηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου για την υλοποίηση του προγράμματος ανέγερσης κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση των νέων, όταν αναπόφευκτα θα έχουν στερηθεί την φροντίδα των γονιών τους.
«Το Εργαστήρι» εργάζεται σκληρά με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των καθημερινά παρεχομένων υπηρεσιών προς τους 100 νέες και νέους με νοητική υστέρηση που απασχολούνται στους χώρους του. Παράλληλα δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη του προγράμματος ανέγερσης Κατοικιών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Η πρώτη κατοικία έχει καλύψει τις ανάγκες 9 ανθρώπων και λειτουργεί με επιτυχία.
Σας περιμένουμε όλους στον αγώνα μας για να στεγάσουμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια συνανθρώπους μας με διαφορετικότητα, ευαισθησία και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης.
Πληροφορίες: Το Εργαστήρι τηλ. 210 2484541 -2 www.ergastiri.org κ. Ζωή Κοντογιάννη 6977396045

Επιτυχημένο το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Αρωγής

Το ετήσιο φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο bazaar τους διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου, τα παιδιά του Κέντρου Διημέρευσης ΑΜΕΑ «Αρωγή» του Δήμου Αχαρνών μαζί με το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αρωγή». Το φιλανθρωπικό παζάρι πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο την ενίσχυση του κέντρου, το οποίο αποτελεί πρότυπο προσφέροντας δημιουργική απασχόληση σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.μ.ε.Α). Κατά τη διάρκεια του διήμερου παζαριού οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν δώρα φτιαγμένα με αγάπη από τα παιδιά του Κέντρου. Δίπλα στα παιδιά βρίσκονταν τα μέλη του Σωματείου Αρωγή αλλά και ο αεικίνητος προέδρος του Νομικού Προσώπου της Αρωγής, Παναγιώτης Γκίκας.
Παναγιώτης Γκίκας και Εύη Χριστοφιλοπούλου
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παζάρι επισκέφτηκε, όπως κάθε χρόνο, η υφυπουργός παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την προσπάθεια που γίνεται στην Αρωγή, ψωνίζοντας παράλληλα δώρα και μικροαντικείμενα για την ίδια και τους γνωστούς της. Το διήμερο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με επίδειξη χορού και επίδειξη χιπ – χοπ από νεανική ομάδα που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος.Εκδήλωση για την ημέρα ανεξαρτητοποίησης του Καζακστάν στις Αχαρνές


Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήριος Κ. Ντούρος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την ημέρα της ανεξαρτητοποίησης του ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών Θα ακολουθήσουν Παραδοσιακοί χοροί από Χορευτικά του Δήμου Αχαρνών

18μηνη παράταση για μερική απασχόληση στους δήμους

Σε παράταση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης που ήταν ενεργές μέχρι την 30η Απριλίου 2011, μέχρι να συμπληρώσουν 18μηνο, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετική, κατεπείγουσα εγκύκλιό του (ΑΔΑ:4562Ν-Ν46). Σε περίπτωση που οι ΟΤΑ προχώρησαν στη λύση των συμβάσεων με τους μερικώς απασχολουμένους στις 30-4-2011 ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής, έχουν τη δυνατότητα επανασύναψης των συμβάσεων αυτών, με διάρκεια ίση με το χρόνο που απομένει μέχρι τη συμπλήρωση συνολικής απασχόλησης δεκαοκτώ (18) μηνών.
Εάν, π.χ., είχαν υλοποιήσει το πρόγραμμα για δεκαπέντε μήνες, οι συμβάσεις θα συναφθούν για διάστημα τριών μηνών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική για το φορέα, και θα πρέπει να αποφασιστεί από το οικείο δημοτικό (ή διοικητικό, εφόσον πρόκειται για ΝΠΔΔ) συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του ΟΤΑ, σε συνάρτηση βέβαια και με την οικονομική του κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να καλύψει το υπόλοιπο της απαιτούμενης δαπάνης, πέραν της προβλεπόμενης επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ.
Οι συμβάσεις θα συναφθούν με τους ίδιους συμβασιούχους οι οποίοι αποχώρησαν την 30η Απριλίου (ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα). Εάν όμως τα άτομα αυτά για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμούν τη σύναψη νέας σύμβασης με τον ΟΤΑ, θα το δηλώνουν εγγράφως και οι ΟΤΑ θα αναζητούν τον επόμενο υποψήφιο της ίδιας ειδικότητας, βάσει των τελικών πινάκων κατάταξης που είχαν συνταχθεί κατά τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού αυτού, σύμφωνα με τη διαδικασία της αναπλήρωσης για την οποία έχει κατά καιρούς ενημερώσει με σχετικές εγκυκλίους το υπουργείο Εσωτερικών.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους παιδικούς σταθμούς Άνω Λιοσίων

Ο πρόεδρος Κώστας Παπαιωάννου, το παιδαγωγικό προσωπικό και τα παιδιά των παιδικών και βρεφικών σταθμών Άνω Λιοσίων του δήμου Φυλής, σαν καλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Γέννηση του Χριστού και τον ερχομό του Νέου Χρόνου, δίνοντας την αγάπη μας και τη βοήθειά μας και σε άλλα παιδάκια που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Σας περιμένουμε μαζί με τον Άγιο Βασίλη και άλλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες στη γιορτή μας που θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς, στις 6 το απόγευμα. Ελάτε να αγκαλιάσουμε και να ζεστάνουμε, όσες περισσότερες μπορούμε, παιδικές καρδούλες!!

Επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής του υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Δυτικής Αττικής, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής, καθώς και το χώρο της παλιάς χωματερής τoυ πρώην Δήμου Κερατέας στον Δήμο Λαυρεωτικής επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνοδευμένος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Άρη Αλεξόπουλο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α) και Δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη και τον δήμαρχο Φυλής, Δημήτρη Μπουραΐμη, οι οποίοι του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ ενημερώθηκε διεξοδικά για την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται στο χώρο της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής, όπως του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης–Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ Ι), του αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων, τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το βιαέριο, που παράγεται από το αποκατεστημένο τμήμα του ΧΥΤΑ, καθώς και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.).
Επιπλέον, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντή, για την πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής σχετικά με την αξιοποίηση της παλιάς χωματερής ως χώρου κατασκευής της Ο.Ε.Δ.Α. Νοτιανατολικής Αττικής αντί του χώρου που προτείνεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αττικής.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις επισκέψεις στους συγκεκριμένους χώρους έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, πραγματοποίησα δύο πολύ χρήσιμες επισκέψεις. Μου δόθηκε η ευκαιρία, με την επίσκεψη στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Δυτικής Αττικής να αξιολογήσω από πρώτο χέρι, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.
Όσον αφορά στο χώρο της παλιάς χωματερής της Κερατέας, όπως ίσως είναι γνωστό, ο Δήμος Λαυρεωτικής προτείνει να κατασκευαστεί εκεί η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Νοτιοανατολικής Αττικής. Το ΥΠΕΚΑ είναι διατεθειμένο να εξετάσει θετικά μια παρόμοια προοπτική, εφόσον φυσικά κατατεθεί και εγκριθεί περιβαλοντική μελέτη.
Είναι σαφές ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική θα είναι πράγματι ολοκληρωμένη με την κατασκευή των υπολοίπων έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού και την μεγέθυνση της ανακύκλωσης, που θα πρέπει να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό».

'Ασημένια' η Ελπίδα Παγώνα

Ελπίδα Παγών
Το ασημένιο μετάλιο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής, κατέκτησε η Αχαρνιώτισα αθλήτρια του Συλλόγου Ανδρομέδα, Ελπίδα Παγώνα. Η Ελπίδα, παρόλο που ήταν πρωτοεμφανιζόμενη σε αγώνες, μετά από μια συγκλονιστική προσπάθεια και ένα πολύ σπουδαίο αγώνα, στέφθηκε αργυρή πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ε’ Κατηγορία δυάδα Γυναικών, μαζί με την συναθλήτρια της Παρασκευή Κοτρώτσου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελπίδα παρά το νεαρό της ηλικίας της, μόλις 9 ετών, έχει κατορθώσει να θεωρείται ένα από τα ταλέντα της Ακροβατικής Γυμναστικής στην χώρα μας.

Έγγραφο για το πεζοφάναρο στην οδό Κύπρου


Φαναρι
Προσθήκη λεζάντας

Έγγραφο προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών στο οποίο θίγεται η ολιγωρία των υπηρεσιών του στην τοποθέτηση πεζοφάναρου, επί της οδού Κύπρου στις Αχαρνές, έστειλε, πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος του 7ου Γυμνασίου. Πρόκειται για ένα από τα δύο πεζοφάναρα τα οποία ζητά, με επανειλημμένα έγγραφά του ο Σύλλογος, να λειτουργήσει σ’ έναν από τους πιο επικίνδυνους και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.E-mail


Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος στο έγγραφό του «η οδός Κύπρου, έχει μεγάλο πλάτος και συνδέει δύο κεντρικούς δρόμους του Δήμου Αχαρνών, την οδό Φιλαδελφείας με την οδό Αριστοτέλους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εισέρχονται επί της ανωτέρω οδού οχήματα όλων των τύπων, από Ε.Ι.Χ. και δίκυκλα έως και βαρέου τύπου μηχανήματα και οχήματα. Το τραγικό είναι ότι όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου».
Πρέπει να σημειωθεί ότι το αρχικό αίτημα του Συλλόγου αφορούσε στην τοποθέτηση δύο πεζοφάναρων επί της Κύπρου. Αίτημα το οποίο καλύφθηκε-κατά το ήμισυ-εφόσον τοποθετήθηκε το ένα από τα δύο πεζοφάναρα στο ύψος της οδού Παπανίκα, δίνοντας προσωρινή ελπίδα σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Ωστόσο παραμένει άγνωστη ακόμα η τύχη του 2ου σηματοδότη στη συμβολή της Κύπρου με την οδό Α. Κατάρα, όπου και έχουν τοποθετηθεί μόνο οι βάσεις (η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε την 10η Μαΐου 2011) και από τότε ουδεμία ενέργεια έχει γίνει για να τεθεί σε λειτουργία.

Αποφασίστηκε η κατανομή των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές Αχαρνών

Σχολεία στις Αχαρνές
Άναψε, την προηγούμενη εβδομάδα,το πράσινο φως για την κατανομή των 530 χιλιάδων ευρώ της κρατικής επιχορήγησης για τα σχολεία, από τον Δήμο Αχαρνών προς τα δύο Νομικά Πρόσωπα των Σχολικών Επιτροπών. Πρόκειται για χρήματα που είχαν εισπραχθεί, στις τρεις από τις τέσσερις δόσεις για το 2011αλλά δεν είχαν διανεμηθεί στα σχολεία λόγω εκκρεμοτήτων.
Στην πρόσφατη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κατσανδρής έκανε γνωστό στα μέλη της ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατανομή του ποσού που αντιστοιχεί στις δύο πρώτες δόσεις και στην τελευταία που εισπράχθηκε για το ’11. Για την ακρίβεια έγιντε κατανομή από την ΔΕΠ των 530 χιλ. Ευρώ προς τις σχολικές επιτροπές σε ποσοστό 60% στην Πρωτοβάθμια και 40% στη Δευτεροβάθμια όσον αφορά στις δύο πρώτες δόσεις και με κατανομή 55-45 για την 4η δόση.
Η εξέλιξη, αυτή, χαροποίησε ιδιαίτερα τα μέλη της ΔΕΠ αν και είναι γνωστό ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Από την πλευρά της, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δια στόματος του γενικού γραμματέα της Λάμπη Καλογεράκη διαμαρτυρήθηκε για την υποχρηματοδότηση στα σχολεία των Αχαρνών και πρότεινε στον αντιδήμαρχο να αντιδράσουν πιέζοντας το Υπουργείο για αύξηση της επιχορήγησης. Επίσης, ζητήθηκε η κατανομή των χρημάτων να μην μείνει στα χαρτιά αλλά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία απόδοσής τους στις σχολικές επιτροπές και εν συνεχεία στα σχολεία. Ωστόσο, το σημαντικό όπως επισημαίνουν τα μέλη της Δ.Ε.Π είναι ότι υπάρχει, πλέον, δέσμευση για την καταβολή των ποσών , γεγονός που κάπως καθησυχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα.
Πετρέλαιο
Όσον αφορά στο φλέγον θέμα του πετρελαίου, ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος καθώς δεν βρέθηκε προμηθευτής και γι’ αυτό προκρίθηκε η λύση της απευθείας ανάθεσης ωσότου προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Η πρόταση πάντως της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων είναι να δοθούν άμεσα στις σχολικές μονάδες τα απαραίτητα ποσά για να βάλουν πετρέλαιο και να λειτουργήσουν εύρυθμα εφόσον πρώτα κάτι τέτοιο εγκριθεί από το εκάστοτε συμβούλιο σχολικής κοινότητας.
Πληρωμές μελών σχολικών επιτροπών
Τέλος, η Ένωση Γονέων και ο εκπρόσωπός της στην Δ.Ε.Π Λάμπης Καλογεράκης έθεσε ως θέμα συζήτησης τις αμοιβές που ενέκρινε το Νομικό πρόσωπο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρό του. Όπως τόνισε ο κ. Καλογεράκης, από τη στιγμή που προβλέπεται από τον Νόμο η αμοιβή των μελών της σχολικής επιτροπής δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι αυτά τα χρήματα δεν θα προέρχονται από τα χρήματα των επιχορηγήσεων των σχολικών επιτροπών αλλά από κάποιο, έτερο, κονδύλι του Δήμου.
Το ίδιο υπογραμμίζεται έντονα στην επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου με επιστολή την 17/11/2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 19577 (Υπουργείο Παιδείας) ο οποίος αναφέρει ρητά ότι τα χρήματα που διατίθενται προς τις σχολικές επιτροπές αφορούν μόνο τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαρτικά, καθαρίστριες, πετρέλαιο των σχολικών μονάδων).

Εκδήλωση ανθρωπιάς και αγάπης από το δήμο Φυλής, πολιτιστικούς και εξωραιστικούς συλλόγους

Σας προσκαλούμε, στην εκδήλωση Ανθρωπιάς και Αγάπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής (Πλατεία Ηρώων – Άνω Λιόσια), την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μέχρι 20:30. H εκδήλωση τελείται με πρωτοβουλία των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων Ζωφριάς, Πανοράματος, του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου, με τη συνεργασία του Δήμου Φυλής και τη συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.
Στόχος είναι, η συλλογή ειδών διατροφής (όχι ψυγείου), από προσφορές όλων μας, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας (και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες Φυλής – Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου), σε συνανθρώπους μας που αυτό τον καιρό τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Καλούμε άπαντες οι οποίοι δύναται να συνεισφέρουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Ας δείξουμε έμπρακτα τις Αγίες μέρες που έρχονται, την αλληλεγγύη μας προς εκείνους , που λόγω οικονομικής κρίσης, στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη.
Υπεύθυνοι προσφορών & επικοινωνίας:
1. Δ/νση Κοιν. Πολιτικής Δήμου Φυλής Τηλ.: 213-2042802/811 e-mail: d_koin_yp@fyli.gr
2. Aντιπρόεδρος Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Mαυροειδάκος Ιωάννης Τηλ.: 6932438689 e-mail: gmavro66@yagoo.gr
3. Πρόεδρος Πολ. & Εξωρ. Συλλόγου Ζωφριάς Κωβαίου Ευαγγελία Τηλ.: 6977349267 e-mail: syllogos.zofrias@gmail.com
4. Πρόεδρος Πολ. & Εξωρ. Συλλόγου Πανοράματος Δαδάνης Νικηφόρος Τηλ.: 6948837436 e-mail: sillogos.panoramatos@gmail.com

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Υπ. Εργασίας: Πάνω από 100.000 ωφελούμενοι μέσω τοπικών προγραμμάτων απασχόλησης

Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, διατήρησης των θέσεων εργασίας και κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων καθώς και την επιτάχυνση υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών είχαν οι περιφερειάρχες της χώρας από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τη γενική γραμματέα Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλαπόρτα.
Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε διεξοδικά στα τρία προγράμματα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) καθώς και τα πρόγραμμα κατάρτισης μέσω Επιταγής Ένταξης (voucher), τα οποία απευθύνονται σε πάνω από 100.000 ωφελουμένους.
Σχετικά με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με ωφελούμενους 57.000 ανέργους, ύψους 188 εκατ. ευρώ, ο Γ. Κουτρουμάνης τόνισε πως οι διαδικασίες υλοποίησης έχουν ξεκινήσει και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχουν προωθηθεί όλες οι προσκλήσεις προς τους δικαιούχους. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ ακολουθούν μέσα στην εβδομάδα και οι προσκλήσεις για το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο καθώς και για την Ήπειρο.
Αναφορικά με τα ΤΟΠΣΑ, με 30.000 ωφελούμενους, ύψους 80 εκατ. ευρώ, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε πως η αναπτυξιακή σύμπραξη που απαιτείτο για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων έχει ήδη ψηφιστεί στο Ν. 4019/11, ενώ είναι έτοιμη και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα προωθηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες για υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Στη συγκεκριμένη ΚΥΑ προβλέπεται και η υλοποίηση Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, ύψους 60 εκατ. ευρώ, που θα ενεργοποιηθούν αμέσως μετά την υπογραφή της. Ακόμη ανακοίνωσε ότι ύστερα από αίτημα των περιφερειών, πλέον στις αναπτυξιακές συμπράξεις θα μπορούν να συμμετέχουν και οι αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ Β΄ Βαθμού.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους περιφερειάρχες σχετικά με το νέο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω Επιταγής Ένταξης (voucher), με 20.000 ωφελούμενους σε πρώτη φάση, υποηραμμίζοντας πως για πρώτη φορά υπάρχει επικέντρωση στον άνεργο/καταρτιζόμενο, ο οποίος επιλέγει τον φορέα υλοποίησης, ενώ σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, αποφασίστηκε και η αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα δύο (2) στα πέντε (5) ευρώ την ώρα.
Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου μέσω αυτής οι ωφελούμενοι να κάνουν αίτηση και να επιλέγονται με πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα.
Σχετικά με την Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, ο υπουργός, αφού διαπίστωσε πως πρόκειται για έναν νέο θεσμό για τη χώρα, μιας και καλύπτει μόλις το 1,4% απασχόλησης, τη στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καλύπτει το 6 - 10%, ανακοίνωσε ότι σε αυτή τη διαδικασία εφαρμογής του νέου θεσμού το υπουργείου θα στηρίξει τόσο τους ενδιαφερόμενους φορείς με σχετικά προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher, όσο και τις διαχειριστικές αρχές των Περιφερειών με τη διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων.
Επιπλέον, οι περιφερειάρχες ενημερώθηκαν σχετικά με το διαδικτυακό κόμβο: www.step.gov.gr, που αναπτύχθηκε με στόχο να αποτυπώσει το σύνολο των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πρόσβασης στην Απασχόληση.
Ο κόμβος προσφέρει πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα ενεργά προγράμματα, με στόχο να παρέχεται πληροφόρηση με βάση τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ενδιαφερομένων. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αναλυτικότερης πληροφόρησης από τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών, ενώ τους ζητήθηκε να γίνει καταγραφή όλων των μικρών δομών που υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας και βρίσκονται στις περιφέρειες προκειμένου να ενταχθούν στη νέα μορφή που προωθεί το Υπουργείο, τα κοινωνικά ΚΕΠ, μέσα από τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και για τα υλοποιούμενα προγράμματα.
Ο Γ. Κουτρουμάνης εξερχόμενος από τη συνάντηση επεσήμανε: «Είχαμε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε άμεσα τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και Κατάρτισης μέσω Επιταγής Ένταξης καθώς και τα ΤΟΠΣΑ, που αφορούν συνολικά 100.000 ωφελούμενους. Όλοι μας πρέπει να εργαστούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, δεδομένου του εκρηκτικού προβλήματος της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για τα προγράμματα κατάρτισης ηθοποιών, επεσήμανε πως τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με βάση το γενικότερο πλαίσιο αναμόρφωσης των προγραμμάτων κατάρτισης και την αξιοποίηση του voucher.
πηγή: aftodioikisi.gr

Επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων, από την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι γονείς προκειμένου να κατευθύνουν σωστά τα παιδιά τους, διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων. Γονείς και παιδιά που βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, από τους πλέον ειδικούς, τις εκπαιδευτικές διεξόδους που έχουν, συμβουλευτική για τον επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξουν και θα υποστηρίξουν τις όποιες αποφάσεις τους.
Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αργύριος Αργυρίου, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Φυλής Θεοδόσης Δρόλιας, ο πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης και ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. Αθλητισμού Βασίλης Ντάκουρης, δεν υπήρξαν μόνο σημαντικές ομιλίες αλλά και ειλικρινές ενδιαφέρον από τον κόσμο, που παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ανοίγοντας την ημερίδα, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκος Χατζητρακόσιας, ευχαρίστησε τόσο τους ομιλητές για την παρουσία τους, όσο και τους γονείς, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι η Ένωση θα συνεχίσει ανάλογες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την καλύτερη συνεργασία μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και τοπικής κοινωνίας.

Στον χαιρετισμό του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αργύριος Αργυρίου χαρακτήρισε το σχολείο ως σημαντικό φορέα κοινωνικοποίησης του ανθρώπου και επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και κατάρτισης των πολιτών. «Οι έφηβοι βρίσκονται απροετοίμαστοι μπροστά στην πιο σημαντική απόφαση της ζωής τους. Δεν κινούνται με βάση τι θέλουν να κάνουν αλλά με βάση τις επιδόσεις και τη βαθμολογία τους, γεγονός λανθασμένο. Όταν κάποιος κάνει αυτό που επιθυμεί, είναι έτοιμος να δεχθεί και τις απογοητεύσεις» τόνισε ο κ. Αργυρίου και χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο του επαγγελματικού προσανατολισμού στην επιλογή που θα κάνει ο έφηβος.

Στο «νέο Γενικό Λύκειο - Επαγγελματικός Προσανατολισμός των νέων σήμερα, κριτήρια και προϋποθέσεις για πετυχημένη επιλογή» αναφέρθηκε ο Δημήτριος Τσίγκος, Διευθυντής 1ου Γ.Ε.Λ. Άνω Λιοσίων, ο οποίος υπογράμμισε ότι η προετοιμασία για την επαγγελματική αποκατάσταση αρχίζει από την εφηβική ηλικία και χαρακτήρισε ως κακή εκτίμηση ενός νέου την επιλογή ενός επαγγέλματος που δεν του αρέσει. Ανέφερε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γονείς, διατυπώνοντας τη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι σήμερα διακρίνονται από υπερπροστατευτισμό.

Στην «Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ – Δημόσια ΙΕΚ) και το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο» αναφέρθηκε ο Χαρίλαος Ροδάκης, Διευθυντής ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, επισημαίνοντας ότι το βασικό πρόβλημα σήμερα για τους νέους είναι η ανεργία. Ο κ. Ροδάκης έδωσε παραδείγματα από την ευρωπαική πραγματικότητα στο θέμα του έγκαιρου επαγγελματικού προσανατολισμού των εφήβων, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Έκανε, επίσης, λόγο για την υψηλή ζήτηση που υπάρχει για ειδικευμένους τεχνίτες και υπογράμμισε ότι το επίπεδο των παιδιών που ακολουθούν τεχνική εκπαίδευση είναι σχετικά χαμηλό.

Στην «πρόσβαση στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» και στον ρόλο των ΚΕΣΥΠ αναφέρθηκε η Μαρία Αθανασέρη, Καθηγήτρια Σ.Ε.Π, ΚΕΣΥΠ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τονίζοντας ότι τα κέντρα συμβουλευτικής παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με σπουδές, σχολές και επαγγέλματα ενώ πραγματοποιούν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, με τα οποία τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να ψάξουν τα θέλω τους, για να ακολουθήσουν το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει.

Το θέμα «Συμβουλευτική Διαδικασία, Αυτογνωσία και Λήψη Απόφασης» ανέλυσε ο Δημήτριος Κατσικαδέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Σταδιοδρομίας, μέλος ΕΛ.Ε.ΣΥΠ., ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, να γνωρίζουμε τον εαυτό μας. «Πολλές φορές οδηγείται κάποιος σε ένα επάγγελμα, ακολουθώντας αυτό που του λέει ο γονιός του, χωρίς να το θέλει. Εκεί εμείς κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση. Ο ρόλος του συμβούλου δεν είναι να συμβουλεύει αλλά να βοηθάει το παιδί να δει αυτό που πραγματικά θέλει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον «ρόλο των γονέων στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των παιδιών» αναφέρθηκε η Λυδία Αμπόνη - Τσούρα, Δρ. Ψυχολογίας, Συγγραφέας, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη και δραματική για έναν έφηβο την στιγμή της επιλογής του επαγγέλματος. «Καλείται να επιλέξει για κάτι που δεν γνωρίζει ενώ δεν ξέρει πάντα τι θέλει» τόνισε η κ. Αμπόνη- Τσούρα, προσθέτοντας επιπλέον ότι οι γονείς, αρκετές φορές, προσπαθούν να κατευθύνουν την επιθυμία των παιδιών τους. Επεσήμανε δε την ανάγκη, το παιδί να κάνει μόνο του την επιλογή του και οι γονείς να του καθησυχάσουν το φόβο ότι αυτή η επιλογή θα είναι καθοριστική και αναπότρεπτη. Η ίδια, εξάλλου, υπογράμμισε ότι η όποια επιλογή έχει άμεση σχέση με την αυτοεκτίμηση του νέου, η οποία θα πρέπει να τονώνεται σε κάθε ευκαιρία. «Οι γονείς που θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά το παιδί τους, θα πρέπει να ξέρουν σε βάθος το χαρακτήρα του, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του. Να συζητούν μαζί του και να βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή του. Να μην κάνουν μονόλογο αλλά διάλογο, να ακούν τον έφηβο, να δείχνουν στοργή και, επιπλέον, να παρέχουν αυτονομία μέσα σε όρια και να απαιτούν ωριμότερη συμπεριφορά» κατέληξε η κ. Αμπόνη- Τσούρα.

Τέλος, στο θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και ανεργία των νέων» καθώς και στις δράσεις του ΟΑΕΔ αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Κατσής, Σύμβουλος Απασχόλησης του Οργανισμού, χαρακτηρίζοντας τα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται καθημερινά, εφιαλτικά. Σύμφωνα με τον κ. Κατσή, στις 52 επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ, πραγματοποιείται μαθητεία για νέους 16-23 ετών. Στα δυο χρόνια εκπαίδευσης, ο νέος αποκτά εμπειρία ενώ του παρέχονται αμοιβή και ασφάλιση από τον εργοδότη, επίδομα σίτισης και δωρεάν βιβλία.

Δημήτρης Μπουραίμης: «Οι νέοι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται...»

Στα βασικά συστατικά στοιχεία του σχολείου, που ήταν το ζεύγος δάσκαλος – μαθητής/τρια, αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, προσθέτοντας ότι οι απαιτήσεις των δημοκρατικών κοινωνιών οδήγησαν στην προσάρτηση και ενός τρίτου συστατικού στοιχείου που είναι ο γονιός. «Με αυτόν τον τρόπο το σχολείο απέκτησε μια νέα δυναμική με ευοίωνες προοπτικές. Με τη νέα αυτή σύσταση, την τριαδική, το σχολείο μπορεί τώρα να βρει ευκολότερα την ισορροπία που του χρειάζεται για να πάει μπροστά» τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό, τα τρία εν δυνάμει στοιχεία που το αποτελούν, θα πρέπει να κινούνται αμφίδρομα αλλά και συγχρόνως παράλληλα ανάμεσα στα ομόλογά τους επίπεδα, αλληλουποστηριζόμενα με κέντρο αναφοράς την έγκριτη πληροφόρηση των μαθητών.

Δίνοντας συγχαρητηρια στην ένωση γονέων για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ο κ. Μπουραίμης, επέστησε την προσοχή στους γονείς να μην αποφασίζουν εκείνοι για τα παιδιά τους, τα οποία θα πρέπει να επιλέγουν, να ενεργούν και να αποφασίζουν ενώ σημείωσε ότι οι νέοι δεν θέλουν να ετεροκαθορίζονται αλλά να αυτοπροσδιορίζονται.

Παράλληλα, θύμησε τους στίχους από τον «Προφήτη» του Χαλίλ Γκιμπράν, που αφορά στα παιδιά. «Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου
Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή.
Δημιουργούνται διαμέσου εσένα, αλλά όχι από σένα.
Κι αν και βρίσκονται μαζί σου, δε σου ανήκουν. Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου, αλλά όχι τις σκέψεις σου,
αφού ιδέες έχουν δικές τους.
 Μπορείς να δίνεις μια στέγη στο σώμα τους, αλλά όχι και στις ψυχές τους, αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο
που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου.
Μπορείς να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις 
αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα, αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω ούτε ακολουθεί στο δρόμο του χτες».

Τελειώνοντας, ο δήμαρχος Φυλής υπενθύμισε στα παιδιά ότι δεν έχουν ανάγκη από συγκρίσεις στην τάξη και τις ομάδες τους, ούτε να γίνουν καλύτεροι από κανέναν αλλά έχουν ανάγκη να γίνονται κάθε μέρα καλύτεροι από τον εαυτό τους.

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Ένα χριστουγεννιάτικο bazaar για τη Μέριμνα Θρακομακεδόνων

Ο Σύλλογος ΄΄ΜΕΡΙΜΝΑ΄΄ Θρακομακεδόνων διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εορταγορά (bazaar) το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 έως και 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων. Τα έσοδα θα συντελέσουν στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, για την προστασία του περιβάλλοντος και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας .
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Κόκκινο για το πάθος και μπλε για γαλήνη

Κάνετε ένα τεστ στον εαυτό σας: απλά φορέστε ένα κατακόκκινο φόρεμα και δείτε αν η διάθεσή σας θα αλλάξει αυτομάτως. Κατά πόσο, λοιπόν, κάθε χρώμα επηρεάζει τη διάθεσή μας ή και κατά πόσο τα... χρώματα που βλέπουμε και επιλέγουμε αλλάζουν τη διάθεσή μας;

Δεν χωράει αμφιβολία ότι χρώματα και συναισθήματα είναι άρρητα συνδεδεμένα μεταξύ τους, συγκεκριμένα χρώματα μάς γεννούν συγκεκριμένα συναισθήματα. . Για πολλούς λόγους: κοινωνικούς, πολιτισμικούς, προσωπικούς. Το κόκκινο, παραδείγματος χάριν, πάντα θα ανάβει πάθη και τα αίματα, καθώς, έχει παρατηρηθεί ότι όταν το κοιτάζουμε επίμονα, αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε. Μας γυρνά στην εποχή των σπηλαίων, τότε που η φωτιά σήμαινε κίνδυνο. Τα πυροσβεστικά οχήματα, τα ασθενοφόρα έχουν και αυτά κόκκινο χρώμα. Το μυαλό μας κάνει διαφόρων ειδών συνδέσεις, συνδέει νοητικά και υποσυνείδητα, χρώματα με καταστάσεις, χρώματα με τα συναισθήματα που γεννούν οι καταστάσεις.

Βέβαια, το κόκκινο χρώμα είναι αρκετά περίπλοκο.Οι διαφορετικοί χρωματικοί τονισμοί του δημιουργούν άλλη διάθεση, άλλο κλίμα και άλλη ατμόσφαιρα. Δεν έχει το ίδιο αντίκτυπο ένα ανοικτό προς το ροζ κόκκινο με ένα βαθύ κόκκινο Βουργουνδίας. Συνδέουμε το κόκκινο με το πάθος, ίσως διότι εμείς οι ίδιοι κοκκινίζουμε σε μια ενδιαφέρουσα και κάπως sexy παρατήρηση.

Από την άλλη, όταν έχουμε ανάγκη να ηρεμήσουμε απο μια αγχώδη μέρα, καταφεύγουμε στο μπλε. Σε αντίθεση με το κόκκινο το μπλε ‘ρίχνει’ την πίεση στο αίμα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μας ρίχνει και στην μαύρη κατάθλιψη. Το μπλε μεταδίδει γαλήνη και ηρεμία, ίσως διότι υπάρχει γύρω μας, στον ουρανό και τη θάλασσα, και αυτό μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει.

Όπως και το πράσινο, που το έχουμε τόσο συνδέσει με τη φύση και το περιβάλλον. Συχνά συμβολίζει μια νέα αρχή, την αναγέννηση. Και του πράσινου οι αποχρώσεις μπορούν να μας γεννούν πιο ανάλαφρα συναισθήματα με το ανοικτό πράσινο και πιο περίπλοκα με το σκούρο κιπαρισσί, αλλά μένουμε πάντα γειωμένοι με τη γη.

Το κίτρινο, από την άλλη, έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές συμπαραδηλώσεις, από το χρώμα του ήλιου, που γεμίζει χαρά και αισιοδοξία μέχρι το θαμπό κίτρινο ενός χλωμού προσώπου. Έτσι ανάλογα την απόχρωσή του μπορεί να μας γεννήσει διαφορετικά συναισθήματα.

Το πορτοκαλί πάλι παντρεύει την σπιρτάδα του ζωηρού κίτρινου με το βάθος του κόκκινου. Είναι ένα οικείο και ζωντανό χρώμα, που μας δίνει ενθουσιασμό και κρύβει δημιουργική διάθεση. Είναι μάλλον το υποκατάστατο του κόκκινου, όταν δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα με αυτό. Το μωβ, το χρώμα της μεγαλοπρέπειας ή της πολυτέλειας, ίσως και του πένθους, δεν είναι τυχαίο που το χρησιμοποιεί και η Εκκλησία.

Τέλος το μαύρο. Το απόλυτο χρώμα ή, σύμφωνα με τους φυσικούς, η απουσία χρώματος. Ξεπερνώντας τα ταμπού, είναι το χρώμα της κομψότητας και του στυλ, το χρώμα που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, το χρώμα που μπορεί να κρύψει και μερικά περιττά κιλά.

Υπάρχει, από ότι φαίνεται, ένα χρώμα για κάθε διάθεση, αλλά ευτυχώς πολλές διαφορετικές αποχρώσεις για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Ορίστηκαν νέοι αντιδήμαρχοι στις Αχαρνές

Η, από παρελθόντα χρόνο, πραναγγελθείσα παραίτηση του Αντιδήμαρχου Καθημερινότητας του πολίτη, Βασίλη Λαζάρου στις Αχαρνές οδήγησε σε αλλαγή του χάρτη των αντιδημαρχιών, οι οποίες στην πλειοψηφία τους έμειναν στα ίδια πρόσωπα, με τη νέα είσοδο μόνο, του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος ανέλαβε την αντιδημαρχία Ανάπτυξης και Σχεδιασμού.

Ειδικότερα, μετά την κατανομή του Δημάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου οι αντιδημαρχίες διαμορφώνονται ως εξής:

Α. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ

Τον κ. Κατσανδρή Ιωάννη κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Αχαρνών Τον κ. Κόνταρη Χρύσανθο κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Θρακομακεδόνων

Β. ΚΑΘ’ ΥΛΗ

1. Τον Κόνταρη Χρύσανθο, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

2. Τον Φυτά Αθανάσιο, Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Δημοτικής κατάστασης

3. Τον Κορνιλάκη Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών υπηρεσιών

4. Τον Κατσανδρή Ιωάννη, Αντιδήμαρχο Παιδείας – Δια βίου μάθησης- Πολιτισμού- Νέας Γενιάς και αθλητισμού

5. Τον Χαραλαμπίδη Θεόδωρο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής

6. Τον Αναγνωστόπουλο Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Σχεδιασμού

Συνάντηση από την 'Πρωτοβουλια συννενόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων'

Η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων» διοργανώνει συνάντηση συλλογικοτήτων της Αττικής με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων και θέμα "υπάρχει λύση για τα σκουπίδια – η κοινωνία θα την επιβάλλει”, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011, 11.00 – 18.00, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), Πατησίων 76.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, "σε μια περίοδο, που τα απεχθή οικονομικά μέτρα και τα διαδοχικά μνημόνια υποδεικνύουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σαν προνομιακό πεδίο δραστηριοποίησης των μεγάλων οικονομικών ομίλων και η διαχρονική κυβερνητική ανοχή και πριμοδότηση των εργολαβικών συμφερόντων έρχεται να συναντηθεί με έναν αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό τύπο διαχείρισης, σε πλήρη διάσταση με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, η ανάγκη να μιλήσουμε δημόσια για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, να αναζητήσουμε κοινή γλώσσα και να συγκροτήσουμε το πιο πλατύ μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Βάζουμε στο τραπέζι των συζητήσεων τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργολάβων, τα βασικά στοιχεία του θεσμικού πλαισίου, τα ορθολογικά μοντέλα και τη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης, σαν της μόνης λύσης απέναντι στην κρίση του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων. Διερευνούμε, παράλληλα, το ρόλο της κοινωνίας, αναδεικνύουμε τις αντιστάσεις και τις πρωτοβουλίες, δίνουμε το λόγο στα ζωντανά κινήματα των πολιτών και αναζητούμε τις αναγκαίες συνθέσεις. Με τη συνάντηση αυτή φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε σε μια προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και συσπείρωσης δυνάμεων στο «μέτωπο» της διαχείρισης των απορριμμάτων".

Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών

Δήμος Αχαρνών

Η 27η τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 19:00 με τα παρακάτω θέματα:

Α.       ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Β.       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Γ.       ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 5/12/2011

1  Aναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αχαρνών οικονομικού έτους 2011.

2  Τροποποίηση του  εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 2496 της Π.Ε. «Αγριλέζας»

3    Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου:
<< Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων και έργα οδοποιίας στη περιοχή 40 Μαρτύρων>>

4  Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής  & οριστικής παραλαβής του έργου :
«Ανακατασκευή  αθλητικών εγκαταστάσεων στο 2ο   Ενιαίο Λύκειο του Δήμου Αχαρνών

5  Έγκριση του  2ου  Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα Εργασιών-Tακτοποιητικού του  έργου:  «Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο  ΟΤ Γ 2469Α στη περιοχή  Αγριλέζας» με χρήση «επί έλασσον δαπανών»

6  Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου :
«Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδων  Δήμου Αχαρνών »

7  Έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟ Κ.Φ 2726 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Μ. ΣΧΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ 19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ».

8  ¨Εγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: Κατασκευή  Αγωγών ακαθάρτων και έργα οδοποιίας στις περιοχές Αυλίζας- Αγ.Σωτήρας.

9  Άρση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο ΟΤ 1413 της ΠΕ Λαθέα Α΄ σε συμμόρφωση δικαστικής απόφασης(υπόθεση Μιτζέλου)

10  Άρση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο ΟΤ 1413 της ΠΕ Λαθέα Α΄ σε συμμόρφωση δικαστικής απόφασης(υπόθεση Δρίτσα)

11  Κατασκευή Δικτύου ακαθάρτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αχαρνών

12  Έγκριση Διετούς Προγράμματος Δράσης περιόδου2012-2013 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αχαρνών.

13  Λήψη απόφασης για μετατόπιση  του Περιπτέρου ιδιοκτησίας κ. Στεργίου Κυριακής από την συμβολή των οδών Καραμανλή & Θρακομακεδόνων στην Λ. Καραμανλή στο Ο.Τ Γ1413.

14  Ψήφιση πίστωσης 20.000€ για οικονομική επιχορήγηση του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών , για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους εργαζομένους και τα παιδιά αυτών ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

15  «Αντικατάσταση  μελών  Διοικητικού  Συμβουλίου  Σχολικής  Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

16  «Αντικατάσταση  μελών  Διοικητικού  Συμβουλίου  Σχολικής  Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

17  «Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής για την παροχή υπηρεσιών της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το έτος 2011, σύμφωνα με τις Διατάξεις του Π.Δ. 28/1980, παρ. 1, άρθρο 67 και του Ν. 3463/2006, άρθρο 209».

18  «Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής για την παροχή υπηρεσιών της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το έτος 2011, σύμφωνα με τις Διατάξεις του Π.Δ. 28/1980, παρ. 1, άρθρο 67 και του Ν. 3463/2006, άρθρο 209».

19  Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια γραφικής ύλης και μικροαντικειμένων γραφείου.

20  Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια εορταστικού στολισμού.

21  Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια πινακίδων σήμανσης.


22  Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια υλικών καθαριότητας και ευπρεπισμού.

23  Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής για την προμήθεια αναλώσιμου φωτοτυπικού και μηχανογραφικού υλικού.